Την πάγια πολιτική θέση του υπέρ της διεκδίκησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου, επανέλαβε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις πρέπει να συνοδεύονται από σοβαρό σχεδιασμό και ρεαλισμό.
«Σωστά λέμε ότι σήμερα έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη άσκηση για το Πάρκο Πυρσινέλλα. Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολη θα είναι η επόμενη μέρα για το στρατόπεδο Βελισσαρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ασκώντας κριτική σε λογικές εντυπωσιασμού. «Η ευθύνη είναι να σχεδιάζουμε συνετά, με βάση τις δυνατότητες του Δήμου και όχι με λαϊκίστικες λογικές», πρόσθεσε.
Όπως τόνισε, η ουσιαστική μάχη για το Βελισσάριο δεν θα δοθεί στα λόγια, αλλά μέσα από το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο ο Δήμος μελετά με προσοχή, αξιολογώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της έκτασης.
Ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι εκκρεμεί το αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ωστόσο, όπως είπε, «η δουλειά συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα».