Με το σταγονόμετρο τα φαρμακευτικά σκευάσματα

farmakeioΔεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των ασθενών με σοβαρές και χρόνιες παθήσεις καθώς τα νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν τα ακριβά σκευάσματα που βρίσκονται σε έλλειψη ενώ την ίδια ώρα, τα φαρμακεία εξακολουθούν να μην χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο της Πρέβεζας όπου αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται μόνο όσοι νοσηλεύονται.

Από την μια ο «σφικτός» προϋπολογισμός είχε ως αποτέλεσμα να βάλει αναγκαστικό φρένο η διοίκηση στις παραγγελίες ακριβών σκευασμάτων και από την άλλη οι ασαφείς εγκύκλιοι έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εμπλοκή με τους εξωτερικούς ασθενείς.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται μέρα με τη μέρα και οι ελλείψεις φαρμάκων στην τοπική αγορά. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Πρέβεζας – Λευκάδας κ. Γρηγόρη Κατσίλη η αγορά φαρμάκων τροφοδοτείται με το σταγονόμετρο. Δεκάδες σκευάσματα λείπουν καθημερινά από τα ράφια και οι ασθενείς αναγκάζονται να τα αναζητούν, από φαρμακείο σε φαρμακείο. Αυτή τη στιγμή λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων κυρίως τα αντικαρκινικά φάρμακα και σκευάσματα άλλων σοβαρών και χρόνιων παθήσεων.

Ο κ. Κατσίλης είπε ακόμη ότι οι ελλείψεις αυξάνονται, αποτελώντας ένα επιπλέον πρόβλημα στην ήδη βεβαρημένη καθημερινότητα του φαρμακείου. Ο ίδιος σημείωσε ότι θα συνεχίσουν να μην δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς βρίσκονται σε δραματική οικονομική θέση, λόγω των συσσωρευμένων χρεών από τον ενιαίο φορέα. Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών απέδωσε τις ελλείψεις φαρμάκων στην άρνηση των φαρμακοβιομηχανιών να δώσουν επί πιστώσει φάρμακα, αλλά και στην αδυναμία των φαρμακοποιών να πληρώσουν τοις μετρητοίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ