Με τις σχολικές καθαρίστριες η Όλγα Γεροβασίλη

gerovasili kataristries

Με εκπροσώπους του Σωματείου Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων ΒΔ Ελλάδας συναντήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, με κυριότερα την εργασιακή επισφάλεια, το πολύ μικρό ποσοστό εργαζομένων με πλήρη απασχόληση, την απειλούμενη μείωση στο Βαρύ και Ανθυγιεινό Επίδομα –μετά μάλιστα και το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής– αλλά και το φαινόμενο που παρατηρείται πολλές φορές ορισμένοι Δήμοι να κάνουν κατάχρηση των αποκεντρωμένων εξουσιών που τους έχουν παραχωρηθεί από την Πολιτεία.

Η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι πάντα ήταν σημαντικός και ουσιώδης αλλά, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία, αναδείχθηκε ακόμα πιο εμφατικά ο καθοριστικός και αναντικατάστατος ρόλος των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα όσον αφορά την προστασία της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι είναι πεποίθησή της πως η πρόσφατη γνωμοδότηση της Επιτροπής , που προβλέπει την περικοπή του επιδόματος Βαρέων και Ανθυγιεινών, κινείται σε εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση. Γι’ αυτό το λόγο, πριν ένα μήνα, 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσαν Ερώτηση με Θέμα τη διατήρηση του επιδόματος.

Η βουλευτής Άρτας είπε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων του κλάδου, προωθώντας την επίλυσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ