Με την ΤΕΡΝΑ ή με την Περιφέρεια…

asa mitsotakis

Το 2017 υπογραφόταν με πανηγυρικό τρόπο η σύμβαση ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων της Ηπείρου.

Δύο χρόνια αργότερα το εργοστάσιο διαχείρισης βραβευόταν ως ένα από τα καλύτερα έργα της Ελλάδας.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επισκεπτόταν το εργοστάσιο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης σε κλίμα πανηγυρικό καθώς ήταν ακόμη πολύ φρέσκος ο αέρας της εκλογικής νίκης.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους παράγοντες του έργου, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, σημείωσε ότι είναι ένα πρότυπο συνεργασίας του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα και πρόσθεσε ότι είναι το μοντέλο που πρέπει να ακολουθηθεί και στις άλλες περιφέρειες.

Τρία χρόνια μετά Περιφέρεια Ηπείρου και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση με την δεύτερη να εγείρει σειρά οικονομικών αξιώσεων.

Μάλιστα με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου η Περιφέρεια καλείται να πληρώσει περίπου τρία εκατομμύρια για διαφορές που έρχονται από το παρελθόν.

Η απόφαση δεν είναι οριστική και ο δρόμος είναι μακρύς. Η Περιφέρεια δικαιούται και αναμένεται να προχωρήσει σε αγωγή ακύρωσης στο πολιτικό εφετείο της Αθήνας.

Τα χρήματα ωστόσο που διεκδικεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή δεν είναι υπόθεση μόνο της Περιφέρειας.

Είναι υπόθεση όλων των αυτοδιοικητικών φορέων της Ηπείρου καθώς και του ελληνικού δημοσίου που αποτελεί τον εγγυητή στη Σύμπραξη.

Δήμοι και ΦΟΔΣΑ καλούνται πλέον να τοποθετηθούν δημόσια και ξεκάθαρα… Και κυρίως οφείλει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα η κυβέρνηση που εν τέλει θα είναι αυτή που θα πληρώσει το μάρμαρο ή με άλλα λόγια τις αξιώσεις της ΤΕΡΝΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ