«Με την πρώτη κακοκαιρία τα χωριά μένουν χωρίς ρεύμα…»

sintonistiko

Τα προβλήματα που ανακύπτουν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με κάθε κακοκαιρία που εκδηλώνεται ακόμη κι αν δεν πρόκειται για ακραία καιρικά φαινόμενα, αναδείχθηκαν ως τα πλέον σοβαρά κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας.

Τόσο εκπρόσωποι των Δήμων όσο και ο Περιφερειάρχης υπογράμμισαν ότι τα προβλήματα αυτά γίνονται κάθε χρόνο και πιο έντονα, καθώς το δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι παλιό και αφετέρου η συντήρηση είναι ελλιπής.

Όπως προέκυψε, πρόβλημα υφίσταται μεταξύ Δασαρχείων και ΔΕΔΔΗΕ καθώς το πρώτο καθυστερεί να δώσει άδειες για παρέμβαση σε δάση και δασικές εκτάσεις.

«Οι κολώνες είναι σαπισμένες και σπάνε πολύ εύκολα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί οριστική λύση ώστε να καθαρίζεται ζώνη πενήντα μέτρων από όπου διέρχεται δίκτυο μεσαίας τάσης. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν οι βλάβες ειδικά τους χειμερινούς μήνες και σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων.

Τα προβλήματα των διακοπών στην ηλεκτροδότηση ανέδειξαν οι περισσότεροι δήμαρχοι του Νομού Ιωαννίνων υπογραμμίζοντας την ανάγκη συντήρησης του δικτύου καθόλη την διάρκεια του έτους.

Από τον ΔΕΔΔΗΕ έγινε γνωστό ότι ήδη έχουν δοθεί άδειες από τα Δασαρχεία και εκτελούνται εργασίες συντήρησης του δικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ