Με την μεταποίηση ξεκινά ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος

ANAPTYKSIAKOS KINHTRA

Σε ισχύ τίθεται ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος καθώς ξεκινούν οι αιτήσεις για επενδυτικά σχέδια που αφορούν στο καθεστώς ενισχύσεων «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα», το οποίο είναι και το πρώτο που ενεργοποιείται.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται να ακολουθήσουν τα καθεστώτα του «Τουρισμού» και της «Αγροδιατροφής».

Σημειώνεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός του καθεστώτος «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα» για το 2022 ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 75 εκατ. ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Τα υπόλοιπα 75 εκατ. ευρώ αφορούν τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω του https://opsan.mindev.gov.gr από την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 έως τη Δευτέρα 31η Οκτωβρίου 2022.

Σημειώνεται πως για τα επενδυτικά σχέδια των υπηρεσιών μεταφοράς με διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού προς τρίτους (logistics – ΚΑΔ 52.29.19.03) η παροχή υπηρεσίας σε εταιρείες του ίδιου ομίλου δύναται να ανέρχεται μέχρι ποσοστού 30% των συνολικά παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ