Με την αρχική μελέτη στο νέο ΕΣΠΑ ο μεγάλος δακτύλιος

daktilios (1)

Με την αρχική μελέτη εντάσσεται ως «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ ο μεγάλος δακτύλιος της πόλης των Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία τυπική μεν, απαραίτητη δε διαδικασία, που ολοκληρώθηκε με την ανάλογη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, ώστε το έργο να συνεχιστεί.

Στην παρούσα φάση δεν γίνεται λόγος σε τροποποίηση της μελέτης, κάτι που επιδιώκει ο Δήμος Ιωαννιτών ώστε να αντιμετωπιστούν τα γεωλογικά προβλήματα κοντά στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Η Δημοτική Επιτροπή είχε λάβει απόφαση για τροποποίηση της μελέτης τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το συγκεκριμένο θέμα ωστόσο παραμένει ανοιχτό καθώς η λύση των χαλικοπασσάλων που προτείνει ο Δήμος επιφέρει κόστος άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ για το οποίο ακόμη δεν έχει συναινέσει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Έτσι η νέα απόφαση ένταξης αφορά στο έργο ως είχε μελετηθεί και ενταχθεί αρχικά.

Ο προυπολογισμός του μεγάλου δακτυλίου ανέρχεται στα 27 εκατομμύρια.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά το οδικό δίκτυο το οποίο ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάνου και καταλήγει στην συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό στάδιο με την οδό Ιωαννίνων του Δημοτικού διαμερίσματος Ανατολής. Το συνολικό μήκος ανέρχεται σε 4.360,00m περίπου.

Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία 7 σύγχρονων ισόπεδων κυκλικών κόμβων (roundabouts), καθώς και παράπλευρων και κάθετων οδών, ώστε να επιτυγχάνεται η ασφαλής σύνδεση και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών.

Επίσης σε τμήμα του έργου θα κατασκευαστεί διαδρομή αναψυχής με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο που θα συνδέσει την περιοχή με το παραλίμνιο μέτωπο και τον υφιστάμενο πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ