Με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΙ η Μερόπη Τζούφη

deiai tzoufi

Τις υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ) επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΡΑΕ που όπως πολλοί υποστηρίζουν ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των νερών.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα κυβερνητικά σχέδια υποβάθμισης και απαξίωσης των ΔΕΥΑ όλων των πόλεων, τις ελλείψεις προσωπικού και τα κρίσιμα προβλήματα που δυσκολεύουν τη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων. Στη συζήτηση τονίστηκε η κάθετη διαφωνία με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και έγινε λόγος για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Την αντίθεσή του στην αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, ο οποίος ενημέρωσε τη βουλευτή Ιωαννίνων για το σημαντικό έργο επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, ενός έργου ενός έργου που ξεκίνησε με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται σε εξέλιξη. Τέλος, στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη ενίσχυσης της ΔΕΥΑΙ με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Ιωαννιτών.

Όπως ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δηλώσεις μετά τις συναντήσεις, «η κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς διαβούλευση και δίχως συναίσθηση για τις ανάγκες των πολιτών, συμφώνησε στην έμμεση ιδιωτικοποίηση του νερού προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση μέρους των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης». Επιπλέον τόνισε ότι «η χρονική μετάθεση του νομοσχεδίου χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμό», ενώ υπογράμμισε πως «κεντρική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η ποιότητα ζωής των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος και στο πλαίσιο αυτό δεσμεύεται πως το νερό θα παραμείνει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ