Με τεστ η είσοδος για όλους σε όλες τις πύλες εισόδου

kakavia eody

Νέα δεδομένα για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα επεφύλασσε η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Σε μια νέα ακόμη αλλαγή οδηγιών από τις αρμόδιες Αρχές -την τρίτη κατά σειρά μέσα σε λίγες ώρες- η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών (αντί 48 ωρών όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά), ή rapid test 24 ωρών.

Τα τεστ αφορούν όλους όσοι είναι άνω των 5 ετών.

Σημειώνεται πως το παραπάνω μέτρο αφορά τόσο εμβολιασμένους όσο και ανεμβολίαστους.

Η οδηγία ισχύει «από 19/12 στις 6:00 το πρωί σε όλες τις πύλες εισόδου για όλους τους εισερχόμενους Έλληνες και αλλοδαπούς, είτε εμβολιασμένους είτε ανεμβολίαστους, άνω των πέντε ετών. PCR διάρκειας 72 ώρες πριν την επιβίβαση. Είναι προσωρινό μέτρο για την περίοδο των εορτών. Επίσης, παρέχεται η εναλλακτική λύση rapid τεστ 24 ωρών» είπε συγκεκριμένα η κ. Γκάγκα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά νωρίτερα, όσοι πάνε στο εξωτερικό και μένουν εκεί μόνο για 48 ώρες εξαιρούνται από αυτή την υποχρέωση.

Από τις δηλώσεις προκύπτει ότι το νέο μέτρο αφορά όλες τις πύλες εισόδου κι όχι μόνο τα αεροδρόμια αλλά σε κάθε περίπτωση και με το αλαλούμ που έχει προκληθεί αναμένεται το ΦΕΚ για την πλήρη αποσαφήνιση του μέτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ