Με τέσσερις γιατρούς έτοιμο για κλίνες Covid το Χατζηκώστα

xatzikosta new

Τουλάχιστον τέσσερις γιατρούς, μεταξύ των οποίων και πνευμονολόγο καθώς δεν διαθέτει κανέναν, χρειάζεται το Νοσοκομείο Χατζηκώστα προκειμένου να θέσει σε λειτουργία κλίνες για ασθενείς Covid-19.

Το Νοσοκομείο και οι εργαζόμενοί του είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση του Πανεπιστημιακού, υπό την προυπόθεση όμως ότι θα υπάρξει η απαραίτητη ενίσχυση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων του Νοσοκομείου τις τελευταίες ημέρες εξετάστηκαν διάφορα σενάρια από τους αρμόδιους της ΥΠΕ ακόμη κι αυτό της νοσηλείας ασθενών σε κοινές κλίνες της Παθολογικής.

Στην τελευταία συνάντηση μεταξύ των διοικήσεων των δύο νοσοκομείων που έγινε την Τετάρτη παρουσία του υποδιοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. υποστηρίχθηκε η ασφαλέστερη λύση της λειτουργίας του Πολυδύναμου με την προσθήκη τουλάχιστον τεσσάρων γιατρών παθολόγων και πνευμονολόγων και την υλικοτεχνική του ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ασθενών με covid 19.

Η πρόταση έχει κατατεθεί στην ΥΠΕ από όπου αναμένεται η τελική έγκριση.

Σημειώνεται ότι από τον Μάρτιο με την έναρξη της πανδημίας το Χατζηκώστα δεν ενισχύθηκε ούτε με έναν γιατρό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην παρούσα φάση εξετάζεται μετακίνηση γιατρών από τις ΤΟΜΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ