Με τέσσερις φωτιές σ΄ εξέλιξη αδειάζουν τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηπείρου!

Τέσσερις φωτιές είναι σε εξέλιξη στην Ήπειρο αλλά η περιοχή αδειάζει από πυροσβέστες! Η εντολή που έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής για νέες μετακινήσεις δυνάμεων προκαλεί οργή και αγανάκτηση το χειρότερο όμως είναι ότι αφήνει την περιοχή παντελώς αθωράκιστη τη στιγμή μάλιστα που πύρινες εστίες δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Είκοσι πέντε άνδρες των πεζοπόρων βρίσκονται ήδη στο Λουτράκι όπου επιχειρούν ενώ σημαντική δύναμη από την Ήπειρο πήρε εντολή να μετακινηθεί στην Κυλλήνη. Έτσι η περιοχή μένει με τεράστια κενά στην πυρασφάλεια και με τον κίνδυνο οι πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι σε πλήρη αδυναμία να παρέμβουν αποτελεσματικά αν ξεσπάσει μεγάλη φωτιά.

«Αν υπάρξει φωτιά σαν αυτή στη Νικόπολη της Πρέβεζας, ο Θεός να βάλει το χέρι του» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Epiruspost ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου Βασίλης Βράστος.

Από την Ένωση ενημερώθηκε τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης όσο και βουλευτές της Ηπείρου.

Με την εντολή που δόθηκε για την μετακίνηση πέντε οχημάτων με τα ανάλογα πληρώματα και δύο ομάδων πεζοπόρου στην Κυλλήνη, τα κενά στην περιοχή είναι τεράστια. Αρκεί να αναφερθεί ότι στην Ήπειρο παραμένουν μόλις πέντε άνδρες πεζοπόρο, που σημαίνει πλήρη αδυναμία ουσιαστικής παρέμβασης.

Την Κυριακή στην Ήπειρο είναι ακόμη ανοιχτά το πύρινο μέτωπο στη Νικόπολη, όπου ναι μεν η φωτιά είναι υπό έλεγχο αλλά καίει εκτάσεις, ενώ φωτιές έχουν ξεσπάσει στο Αστροχώρι Άρτας και άλλες δύο στην Κόνιτσα.

Ο κίνδυνος δε εξ αιτίας των ανέμων που πνέουν είναι μεγάλος. Εξ ίσου μεγάλη είναι και η ευθύνη όσων πήραν την απόφαση για την απογύμνωση της περιοχής από πυροσβεστικές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ