Με τα τσουβάλια τα ναρκωτικά… Ψάχνουν μονοπάτια τα κυκλώματα, συνεχείς οι κατασχέσεις

axasis egnatia1

axasis egnatia1

Καθημερινές τείνουν να γίνουν και πάλι οι κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ήπειρο. Το χασίς μεταφέρεται από την Αλβανία με σκοπό την προώθηση στην Αθήνα, σε άλλες ελληνικές πόλεις αλλά ακόμη και στο εξωτερικό.

Η καλλιέργεια στην γειτονική χώρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και συχνά τυγχάνει της πλήρους κάλυψης από την αστυνομία αλλά και από πολιτικούς παράγοντες των Τιράνων. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες, η «προστασία» που παρέχεται σε μεγαλοδιακινητές, έχει προκαλέσει μίνι πολιτική κρίση στην γείτονα. Τα βέλη τους τελευταίους μήνες συγκεντρώνει ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ταχίρι, ο οποίος όμως τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης και στήριξης του Πρωθυπουργού Ράμα.

Πολιτικοί παράγοντες στην Αλβανία έχουν κατηγορήσει ευθέως τον Υπουργό ως τον άνθρωπο που παρέχει κάλυψη στο ναρκο- εμπόριο αλλά και στον αποκαλούμενο από τις Ελληνικές αρχές «βαρώνο των Βαλκανίων» ο οποίος παραμένει ελεύθερος.

Τα κυκλώματα, αποτελούμενα από Έλληνες κι Αλβανούς, αυξάνονται και παίρνουν την μορφή της «λερναίας ύδρας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αξιωματικός της Ηπείρου, θέλοντας έτσι να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος.

Το τελευταίο διάστημα οι κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων χασίς, τείνουν να γίνουν καθημερινές, διαψεύδοντας έτσι όσους πριν από έναν χρόνο δήλωναν ότι στην Αλβανία δεν καλλιεργείται πλέον χασίς, θέλοντας να δικαιολογήσουν τις χαμηλές επιδόσεις!

axasis egnatia2

Οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι εγκληματικές οργανώσεις ποικίλουν.. Μάλιστα σε ορισμένες χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και παιδάκια, προκειμένου να μην κινήσουν τις υποψίες των αστυνομικών. Αλλά και στις περιπτώσεις αυτές απέτυχαν.

Το τελευταίο «χτύπημα» έγινε στην Εγνατία Οδό, στο Βασιλικό Θεσπρωτίας.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, τους οποίους εντόπισαν να οδηγούν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί σε έτερο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έμφορτο με ναρκωτικά, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι διέφυγαν της σύλληψης και αναζητούνται.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο χώρο φόρτωσης του οχήματος, έντεκα ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 19) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 214.292 γραμμαρίων.

Επιπρόσθετα, από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων των δραστών, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 38χρονου συλληφθέντα είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αλβανικές Αρχές, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
• ποσότητα κάνναβης, βάρους (214.292) γραμμαρίων
• δύο αυτοκίνητα (ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων, το οποίο είχε μισθώσει ο 38χρονος συλληφθείς και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο)
• τρία κινητά τηλέφωνα

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ