Με σύμπραξη ιδιώτη η αναβάθμιση στο χιονοδρομικό Βασιλίτσας..

vasilitsa oures

Την σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα για την αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας προανήγγελλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Κοζάνη.

Το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας το οποίο μέχρι σήμερα ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ελληνικού δημοσίου.

Οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει είναι τεράστιες όμως αρκετά είναι και τα προβλήματα που καταγράφονται.

Η αναβάθμιση των υποδομών και η καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών αποτελούν κρίσιμους παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται το μέλλον του.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χιονοδρομία και ο ορεινός τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για την χώρα και συμπλήρωσε ότι τα χιονοδρομικά κέντρα του μέλλοντος είναι αυτά που αποτελούν πόλο έλξης όλο τον χρόνο αναπτύσσοντας εναλλακτικές δραστηριότητες και την θερινή περίοδο.

«Δεν μπορώ να φανταστώ μία τέτοια ανάπτυξη χωρίς την σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Αυτού του είδους τα έργα, έργα με πολλές προοπτικές, μπορούν να γίνουν μόνο με σύμπραξη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι μέχρι να δρομολογηθεί κάτι τέτοιο για την Βασιλίτσα, το δημόσιο θα συνεχίσει να στηρίζει το χιονοδρομικό ενώ θα ρυθμίσει και το θέμα αναβάθμισης του οδικού δικτύου για γρηγορότερη και πιο ασφαλή πρόσβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ