Με SMS η ενημέρωση όσων έχασαν τον εμβολιασμό

geniko emvolio

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι εμβολιασμοί που αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας, αναλύθηκε στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για τον κορωνοϊό από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

«Λόγω της κακοκαιρίας αναγκαστήκαμε να αναβάλλουμε εμβολιασμούς και προγραμματισμένα ραντεβού. Οι πολίτες θα ενημερωθούν με SMS για τη νέα ημερομηνία που θα εμβολιαστούν», είπε ο υπουργός Υγείας.

Σχεδόν 25.137 εμβολιασμοί (η προσέλευση στο 81,9%) εμβολιασμοί έγιναν την Τετάρτη, ενώ ο συνολικός αριθμός ξεπέρασε τις 600.000. Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης έχει φτάσει στο 5,71%, είπε αρχικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Όλα τα ραντεβού που αναβλήθηκαν, θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες ημέρες, με ενημέρωση των πολιτών μέσω SMS.

-H ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών θα εμβολιαστεί από την ερχόμενη Δευτέρα ως Παρασκευή στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα που είχαν προκαθοριστεί (οι πολίτες της εν λόγω ομάδας θα ειδοποιηθούν με SMS την Κυριακή για την ακριβή ημερομηνία και ώρα προσέλευσής τους).

-Η ομάδα των πολιτών που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό στην Helexpo στο Μαρούσι θα εμβολιαστεί από την ερχόμενη Δευτέρα ως Παρασκευή στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο (οι πολίτες της εν λόγω ομάδας θα ειδοποιηθούν με SMS την Κυριακή για την ακριβή ημερομηνία και ώρα προσέλευσής τους).

-Η ηλικιακή ομάδα 75+ και οι υγειονομικοί: Τα ραντεβού που αναβλήθηκαν, θα γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και οι πολίτες θα ενημερωθούν με SMS για την ακριβή ώρα προσέλευσης και το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα κληθούν να εμβολιστούν.

O Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένεται περί το β΄τετράμηνο του 2021, με συνολικά 1,2 εκατ. δόσεις (300.000 δόσεις μηνιαίως).

“Εφόσον λάβουμε έγκριση από τον EMA (σ.σ. Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων), θα προχωρήσουμε άμεσα στη χορήγηση του εμβολίου”, σημείωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ