Με προστασία προέλευσης η φέτα στην Κίνα!

feta new

Ευρωπαϊκή Ένωση και Κίνα προχωρούν σε αμοιβαία προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων σε μία σειρά προιόντων τους.

Το Συμβούλιο εξέδωσε απόφαση για τη σύναψη της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με τη συνεργασία και την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων (ΓΕ).

Μια λίστα με 100 ευρωπαϊκά γεωργικά προϊόντα διατροφής, όπως οι Queso Manchego, Champagne, Cava, Polska Wodka, Feta, Munchener Bier, Irish whisky, Porto, Prosciutto di Parma και Ouzo, θα προστατεύονται νόμιμα στην Κίνα από απομιμήσεις και κακή χρήση του προϊόντος.

Σημαντική εξέλιξη είναι ότι στα προιόντα αυτά περιλαμβάνεται και η ελληνική φέτα.

Παρομοίως, 100 κινεζικά προϊόντα, για παράδειγμα Pixian Dou Ban (Pixian Bean Paste), Anji Bai Cha (Anji White Tea), Panjin Da Mi (Panjin Rice) και Anqiu Da Jiang (Anqiu Ginger), θα προστατεύονται στην ΕΕ, με διασφάλιση του αμοιβαίου σεβασμού των καλύτερων και των δύο γεωργικών παραδόσεων.

«Είναι η πρώτη φορά που υπογράψαμε συμφωνία με την Κίνα για αμοιβαία προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων. Τα ευρωπαϊκά προϊόντα θα προστατεύονται καλύτερα στην κινεζική αγορά σε σχέση με παρόμοια προϊόντα που δεν έχουν την καταγωγή που υποδεικνύεται από αυτήν τη γεωγραφική ένδειξη. Αυτό θα βοηθήσει τις ευρωπαϊκές εξαγωγές στην Κίνα και θα ενισχύσει τη θέση τους στην αγορά» επισήμανε σχετικά ο Πέτερ Αλτμάιερ, υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας και προεδρεύων του Συμβουλίου Εμπορίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ