Με προπαγάνδα και αισιοδοξία δεν γίνονται δρόμοι!

ane652

ane652

Με την αισιοδοξία δεν φτιάχνεις δρόμους… Όπως δρόμοι δεν γίνονται ούτε με την ξεπερασμένου τύπου κομματική προπαγάνδα.

Έτσι λοιπόν ούτε η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα, ούτε η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, μπορούν να γίνουν πράξη, χωρίς να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Πρώτη και σημαντικότερη προϋπόθεση λοιπόν είναι η ολοκλήρωση των πολύπαθων μελετών για τα δύο έργα.

Οι μελέτες έχουν ανατεθεί εδώ και οκτώ χρόνια περίπου από το αρμόδιο Υπουργείο… Όμως παρόλα αυτά, ακόμη δεν περατώθηκαν και μάλλον κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα, καθώς οδηγούνται από παράταση σε παράταση…

Για παράδειγμα, η μελέτη σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους… Και θα δούμε, κρίνοντας πάντα από όσα έχουν προηγηθεί!

Όσο για το τμήμα από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά, ωριμότητα έχει μόνο το κομμάτι του δρόμου ως το Καλπάκι… Για το υπόλοιπο… οψόμεθα!

Για τους δύο οδικούς άξονες, σήμερα δεν προβλέπεται καμία πηγή χρηματοδότησης. Αν σε κάποιους –ειδικά στην περιοχή της Πρέβεζας- αρκούν οι υποσχέσεις Σπίρτζη και Χαρίτση για άντληση πόρων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, είναι δικαίωμά τους..

Άλλωστε πριν έναν χρόνο τους αρκούσε η δήλωση τοπικού βουλευτή ότι η σύνδεση Ιόνιας Πρέβεζας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ!!!

Οι δύο οδικοί άξονες λοιπόν δεν έχουν ολοκληρωμένες μελέτες… Και υποχρέωση όλων των παραγόντων της Ηπείρου είναι να απαιτήσουν την άμεση ολοκλήρωσή τους… Θα πρέπει λοιπόν να γίνει αυτό το καθοριστικό βήμα.

Και μετά ας φροντίσει η όποια κυβέρνηση να τα βγάλει την κατασκευή τους από την βαθιά κατάψυξη… Γιατί εκεί οδηγήθηκαν με τον αποκλεισμό από το ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιούνκερ..

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ