Με προγραμματική σύμβαση οι μετρήσεις στον Αμβρακικό

amvrakikos

amvrakikosΩς δώρο των εορτών θεωρούν οι Ενεργοί Πολίτες Αμβρακικού την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Ηπείρου με την ΕΤΑΝΑΜ ύψους 55.350 ευρώ, για την λειτουργία του δικτύου παρακολούθησης και μέτρησης της ποιότητας των υδάτων, δηλαδή να συνδέσουν με ρεύμα και να ανοίξουν τους διακόπτες των αυτόματων σταθμών παρακολούθησης για να στέλνονται αυτόματα οι μετρήσεις στο διαδίκτυο, ήταν τόσο απλό και όμως αποδείχθηκε πολύ δύσκολο.

«Επί τέλος μετά από 15 μήνες αδιαφορίας και αδράνειας η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, θυμήθηκε ότι κάπου εκεί στον Αμβρακικό σκουριάζουν 8 αυτόματοι σταθμοί παρακολούθησης και μέτρησης της ποιότητας των υδάτων, (οι οποίοι κόστισαν 1,5 εκατομμύρια ευρώ)και μιάς και είμαστε σε προεκλογική περίοδο κάτι έπρεπε να κάνουν για τον Αμβρακικό, για να μαζέψουν και κανένα ψήφο.

Έτσι η παραπάνω επιτροπή έκανε ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο στον Αμβρακικό και ενέκρινε προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου με την ΕΤΑΝΑΜ ύψους 55.350 ευρώ, για την λειτουργία του παραπάνω δικτύου, δηλαδή να τους συνδέσουν με ρεύμα και να ανοίξουν τους διακόπτες για να στέλνονται αυτόματα οι μετρήσεις στο διαδίκτυο, ήταν τόσο απλό και όμως αποδείχθηκε πολύ δύσκολο. Το παραπάνω ποσό θα χορηγούν στην ΕΤΑΝΑΜ οι δύο Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Πρέβεζας κατά το ήμισυ η κάθε μία.

Απομένει στο δια-ταύτα να τεθούν άμεσα και αποτελεσματικά σε λειτουργία και να επισκευαστεί και ο σταθμός που κατέστρεψαν άγνωστοι στη θέση Παναγιά κοντά σε ιχθυοκαλλιέργειες του Αμβρακικού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ