Με πολιτικές παρεμβάσεις στις μειονεκτικές

Την επανένταξη περιοχών στις μειονεκτικές πετυχαίνουν άλλοι δήμοι της χώρας, γεγονός που η αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βάσω Μέγα το αποδίδει σε πολιτικές παρεμβάσεις.

Σημειώνει δε ότι τέτοιες πρακτικές δεν συνεισφέρουν στη λύση του προβλήματος, το οποίο αντιμετωπίζει και ο δήμος Ιωαννιτών.

Όπως είναι γνωστό στο Δήμο Ιωαννιτών αποχαρακτηρίζονται 21 μειονεκτικές κοινότητες βάση της μελέτης που έγινε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποτελεί την οριστική πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα σταλεί για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Δεν είναι δυνατόν να πληροφορούμαστε ότι άλλες περιοχές της χώρας έχουν επανενταχτεί στον οριστικό χάρτη των μειονεκτικών περιοχών κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων.

Τέτοιες πρακτικές δεν συνεισφέρουν στη λύση του τόσο σοβαρού προβλήματος που οδηγεί μεταξύ άλλων και στην απώλεια περίπου 38.000 στρεμμάτων από την κατανομή βοσκήσιμων γαιών, ενώ προκαλούν ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης του.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα συνεχίσει τον αγώνα που δίνει με κύριο άξονα την εφαρμογή των κριτηρίων του κανονισμού των μειονεκτικών περιοχών σε συνεργασία με τους αρμόδιους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς», αναφέρει στην δήλωσή της η κ. Μέγα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ