Με πανηπειρωτικό συλλαλητήριο το Αναπτυξιακό Συνέδριο

eki siskepsi

eki siskepsi

Με πανηπειρωτικό συλλαλητήριο θα συνοδευτεί το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που οργανώνει η Κυβέρνηση στα Γιάννινα.

Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου, στις εξίμιση το απόγευμα, λίγο πριν το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου που θα φέρει στην περιοχή τον πρωθυπουργό και μεγάλο μέρος του υπουργικού συμβουλίου.

Εν όψει του συλλαλητηρίου, πραγματοποίηθηκε σύσκεψη στο ΕΚΙ, στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες Σωματείων του Ιδιωτικού και του Δημοσίου Τομέα, Συλλόγων Αυτοαπασχολούμενων, Αγροτικών Συλλόγων αλλά και των Φοιτητικών Συλλόγων όπως και της Ένωσης Γονέων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του ΕΚΙ Νίκος Έξαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις αντιλαικές πολιτικές και τόνισε ότι η ανάπτυξη αφορά μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ακολούθησε συζήτηση με την παρέμβαση της προέδρου του Σωματείου Επισιτισμού Α. Λευτάκη η οποία ανέφερε “Ανάπτυξη για τον κλάδο του τουρισμού σημαίνει οι εργοδότες να μας πληρώνουν όπως θέλουν και αν θέλουν. Σημαίνει κόσμο σακατεμένο με τη λήξη της τουριστικής σαιζόν. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση. Μόνο από τη δική μας δύναμη.”

Η Δ. Στεφανοπούλου από την Επιτροπή Αγώνα Εστιακών Φοιτητών Δουρούτης ανέφερε για τα προβλήματα στέγασης στα Γιάννενα ότι “η “ανάπτυξη” για τους φοιτητές τέτοια εποχή σημαίνει αγώνα φτώχειας, στον οποίο ο πιο φτωχός καταφέρνει να πάρει ένα δωμάτιο στη φοιτητική εστία” .

Τοποθετήσεις έγιναν από εκλεγμένους στα Σωματεία εργαζομένων του ΠΓΝΙ και του Χατζηκώστα, από το Σωματείο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, το Σωματείο Μετάλλου, την Ένωση Γονέων Ιωαννίνων, το Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, και άλλες συλλογικότητες.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ