Με Νιάρχου η πρώτη κόντρα Μπέγκα- Καλογιάννη…

Ο πλημμυρισμένος παραλίμνιος και η δημοπρατημένη Νιάρχου οδηγούν στην πρώτη, δημόσια αντιπαράθεση, μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Θωμά Μπέγκα με την νυν αντιπεριφερειάρχη και υποψήφια δήμαρχο Τατιάνα Καλογιάννη. Αντιπαράθεση που δείχνει ότι η προεκλογική περίοδος δεν θα διέπεται από… υψηλό πολιτικό πολιτισμό με τον οποίο ξεκίνησε. Η κ. Καλογιάννη με την ανακοίνωσή της (εδώ) άφηνε σαφείς αιχμές για τα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής προβάλλοντας παράλληλα το μεγάλο έργο της Νιάρχου… Και η απάντηση από την Δημοτική Αρχή ήταν άμεση και όχι με έμμεσες αλλά με άμεσες βολές!

Άλλωστε το θέμα της Νιάρχου δοκίμασε και στο παρελθόν τις σχέσεις Περιφέρειας και Δήμου. Η Δημοτική Αρχή ούτε λίγο ούτε πολύ το είχε παραπέμψει στο… απώτερο μέλλον με τον σχεδιασμό της προτάσσοντας την νέα αρτηρία Βογιάνου- Πανηπειρωτικό.

Η υπόγεια, τότε αντιπαράθεση, μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας ήταν έντονη και επανέρχεται αυτή την φορά για να εξυπηρετήσει τις… προεκλογικές ανάγκες.

Η κ. Καλογιάννη χάνει εντελώς το μέτρο, υποστηρίζει η Δημοτική Αρχή στην ανακοίνωσή της και βρίσκει την αφορμή να χαρακτηρίσει και πάλι τη Νιάρχου ως έργο φαραωνικό.

«Δυστυχώς, πριν καλά καλά αρχίσει η προεκλογική περίοδος  η κ. Καλογιάννη άφησε στην άκρη τον πολιτικό πολιτισμό και εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία χάνει κάθε μέτρο.

Βέβαια ότι η κ. Καλογιάννη δεν έχει καλές σχέσεις με το μέτρο το γνωρίζαμε από τον τρόπο με τον οποίο συμμετείχε ως αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ιωαννίνων στον σχεδιασμό της Λεωφόρου Στ. Νιάρχου η οποία φυσικά και παραμένει μια κεντρική αρτηρία για το δήμο Ιωαννιτών, αυτό δε σημαίνει όμως ότι το έργο που οδεύει προς κατασκευή δεν είναι φαραωνικό και ως τέτοιο θα κατασπαταλήσει πόρους από το ΕΣΠΑ.

Τέλος, αν η «πολιτική βούληση, η αποφασιστικότητα και η εντατική δουλειά» όπως τις εννοεί η κ. Καλογιάννη οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις, τότε σίγουρα αυτό δεν μπορεί να βαφτιστεί «αποτελεσματικότητα», επισημαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ