Με νέο σύστημα το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς

espa paidikoi sta

espa paidikoi sta

Το νέο σύστημα διαχείρισης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και τη λειτουργία των παιδικών σταθμών των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) για το σχολικό έτος 2016-2017, απασχόλησε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπό τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στην σύσκεψη παρουσιάστηκε η πρόταση της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», με το οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, επιτυγχάνεται δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, κοινωνικά δικαιότερη μοριοδότηση για την εγγραφή των παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρία, χωρίς να υπάρχει μείωση του αριθμού των δικαιούχων και των οικονομικών πόρων για το πρόγραμμα σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Όπως υπογραμμίστηκε, μερικοί επιπλέον στόχοι του νέου συστήματος, είναι η παροχή voucher (επιταγές επαγγελματικής κατάρτισης) σε όλες τις οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και στις οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ, η απλοποίηση των διαδικασιών και διασφάλιση των πληρωμών σε μηνιαία βάση και η κατάργηση του περιορισμού του 70% των προσφερομένων θέσεων που μπορεί να δηλώσει μία δομή, καθώς πλέον θα μπορεί το 100% των θέσεων μιας δομής να καλυφθεί από κατόχους voucher.

Για την επόμενη χρονιά έχουν διασφαλιστεί 175 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 93 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ (από 120 εκατ. ευρώ πέρυσι) και 82 εκατ. ευρώ από την εθνική συμμετοχή (έναντι 57 εκατ. ευρώ πέρυσι).

Στην σύσκεψη μετείχαν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης, ο ειδικός γραμματέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) του υπουργείου Οικονομίας, Γιώργος Ιωαννίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Θεόδωρος Γκοτσόπουλος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ