Με νέα διοίκηση η πώληση του ΟΛΗΓ

LIMANIΑρκετούς μήνες μετά την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και λίγο πριν ανοίξει η διαδικασία πώλησης των λιμανιών, διορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο μεγαλύτερο λιμάνι της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή τη φορά όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προέρχονται από το Νομό Θεσπρωτίας – η πλειοψηφία από την Παραμυθιά- και το βέβαιο είναι ότι σε αυτούς θα πέσει το βαρύ φορτίο πώλησης του λιμένα.

Για την πώληση των λιμανιών, 18 συνολικά σε όλη τη χώρα, έχει αναδειχθεί σύμβουλος η Morgan Stanley και η Πειραιώς, αλλά ακόμη δεν έχουν υποβάλλει τις προτάσεις τους, με αποτέλεσμα να μην έχει αποφασιστεί αν τα λιμάνια θα πουληθούν ένα- ένα ή θα δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις των οποίων ποσοστά θα διατεθούν και ποια θα είναι η ρυθμιστική τους αρχή.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, οπότε εκτιμάται ότι αμέσως μετά θα μπουν στην τελική ευθεία οι σχετικές διαδικασίες.

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον ΟΛΗΓ ορίστηκε ο συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Τζοβάρας και μέλη οι: Κωλέττας Γεώργιος του Μιχαήλ, επιχειρηματίας, Γιαννούλη Κλειώ του Βασιλείου, δικηγόρος, Τζώρτζης Ευάγγελος του Σταύρου, τραπεζικός υπάλληλος – συνταξιούχος, Πάσχος Αλέξανδρος του Χρήστου, ελεύθερος επαγγελματίας – πρόεδρος επιμελητηρίου, Δημητρίου Φώτιος του Αλεξάνδρου, εκπαιδευτικός, Ράμμου Ευφροσύνη του Αποστόλου, υπάλληλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., εκπρόσωπος των εργαζομένων, και Τακλάκογλου Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, Φορτοεκφορτωτής, εκπρόσωπος της Επαγγελματικής Οργάνωσης Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (Ο.Φ.Ε.), ως μέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ