Με κτηνίατρο της Περιφέρειας λύση στα αδέσποτα…

ADESPOTAN

ADESPOTAN

Με την συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, θα επιχειρηθεί να δοθεί, έστω προσωρινή λύση στο σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης αδέσποτων στην πόλη των Ιωαννίνων.

Οι προσπάθειες του Δήμου για την πρόσληψη κτηνιάτρου με σύμβαση ενός έτους, δεν απέδωσαν επί αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να εντείνεται.. Όσο για την πρόσληψη μόνιμου, παραμένει σε εκκρεμότητα καθώς ναι μεν οι προθέσεις είναι καλές, οι πράξεις όμως δεν είναι αποτελεσματικές.

Στο καταφύγιο, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν διαχειριστεί πάνω από 1500 αδέσποτα, όμως κανένας δεν γνωρίζει τον αριθμό των ζώων που βρίσκονται στην πόλη…

Εκ των πραγμάτων μια τέτοια καταγραφή είναι δύσκολη..

Όμως το σημαντικότερο είναι ότι κανένας δεν λέει μέχρι σήμερα πόσα αδέσποτα αντέχει η πόλη, καθώς και όσα διαχειρίζονται στο καταφύγιο, σύντομα επανεντάσσονται.

Και μάλλον απ’ αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει ο Δήμος και οι υπηρεσίες του ώστε να αποφευχθούν προβλήματα και εντάσεις που συχνά δημιουργούνται εξ αιτίας, είτε των επιθέσεων, είτε της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ζώων σε συγκεκριμένες συνοικίες.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ