Με κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης το άνοιγμα των δημοτικών

apolimantiko sxoleia

Με κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης των μαθητών θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την υπουργό Παιδεία, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την υπουργό θα υπάρχει δυνατότητα διαφορετικής ώρας έναρξης και λήξης των μαθημάτων, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υπουργός επεσήμανε ότι  θα υπάρξουν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

Εξάλλου, η  κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς για να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00. “Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα” είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και τους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για τον κοροναϊό. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Η Νίκη Κεραμέως έκανε ακόμα γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια, η υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι ειδικοί διαμήνυαν ότι το πρόωρο άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων ελλοχεύει κινδύνους,  καθώς αναμένουν το «αποτύπωμα» των εορτών στην εξέλιξη της πανδημίας και σε κάθε περίπτωση θέλουν να αποφύγουν τρίτο κύμα, δεδομένων των εμβολιασμών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ