Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης.
Τα έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ με προυπολογισμό 4,7 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του κάτω διαζώματος, ενώ μετά την πρόσφατη γνωμοδότηση του ΚΑΣ μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του μεσαίου διαζώματος.
Σε σύσκεψη στην Περιφέρεια με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, διαπιστώθηκε ότι τα ενταγμένα έργα στο τρέχον ΕΣΠΑ εξελίσσονται κανονικά, εντός των χρονοδιαγραμμάτων τους.
Συζητήθηκε ο προγραμματισμός για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027, καθώς και τα έργα στην Ήπειρο, που έχουν ήδη ενταχθεί ή επίκειται η ένταξή τους για χρηματοδότηση στους πόρους που διαχειρίζεται το ΥΠΠΟΑ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ειδική αναφορά έγινε στις Προγραμματικές Συμβάσεις Πολιτισμικής Ανάπτυξης με συμβαλλόμενους το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Περιφέρεια Ηπείρου. Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης στην Περιφέρεια, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης δήλωσε: «Ενημέρωσα την υπουργό για σειρά έργων που υλοποιούνται στην Ήπειρο. Την ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε, γιατί λύνει θέματα, τα οποία ήταν σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια».