Με ιδιώτη στην καθαριότητα για τα επόμενα τρία χρόνια

aporima nea

Με τη συνδρομή ιδιώτη στην καθαριότητα θα πορευτεί για τα επόμενα τρία χρόνια ο Δήμος Ιωαννιτών. Ο ανάδοχος θα προκύψει μέσα από ανοιχτό, διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό ο οποίος, σύμφωνα με τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, θα προκηρυχθεί άμεσα.

Ο διαγωνισμός με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ αφορά την ανάθεση της παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Ιωαννιτών για διάστημα τριών ετών ποσοτήτων κατά μέγιστο χιλίων τόνων ανά μήνα και πλύσης και απολύμανσης κάδων κατά μέγιστο 2.000 κάδων ανά μήνα.

Η αποκομιδή θα γίνεται στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας, Μπιζανίου, Ανατολής και Περάματος.

Η απόφαση ελήφθη από την Οικονομική Επιτροπή στην συνεδρίαση της Τρίτης.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής και αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος υπογράμμισε ότι η καθαριότητα είναι ανταποδοτική και πρώτο μέλημα για την παρούσα δημοτική αρχή είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Οι όροι του διαγωνισμού διασφαλίζουν τον ανταγωνισμό ενώ η χρονική διάρκεια –τα τρία έτη- δίνουν επαρκή χρόνο στη νέα δημοτική αρχή να κάνει τον δικό της προγραμματισμό και να λάβει αποφάσεις χωρίς να υπάρχει πίεση των γεγονότων.

Στην Οικονομική Επιτροπή θετική ψήφο έδωσε ο κ. Βασίλης Κοσμάς που εκπροσωπεί την παράταξη «Ιωάννινα 2023» ενώ καταψήφισε εκ μέρους της «Ενότητας Πολιτών» ο κ. Θωμάς Γιωτίτσας. Ο κ. Δημήτρης Νάστος εκ μέρους της ίδιας παράταξης ψήφισε υπέρ της ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιώτη μόνο για δύο δημοτικές ενότητες –Μπιζανίου και Παμβώτιδας- όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Ο κ. Γιωτίτσας υποστήριξε ότι πρόκειται για «λεόντειο σύμβαση» που δεσμεύει και την επόμενη δημοτική αρχή προκαλώντας την άμεση απάντηση του Αντιδημάρχου Γιώργου Αρλέτου ο οποίος σημείωσε ότι τέτοιες συμβάσεις υπάρχουν αλλού, πάντως όχι στο Δήμο Ιωαννιτών.

«Με την προκήρυξη του ανοιχτού διαγωνισμού ο Δήμος Ιωαννιτών διασφαλίζει ποιοτικές υπηρεσίες καθαριότητας προς τους πολίτες με παράλληλη στήριξη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και χωρίς να κινδυνεύει καμία θέση εργασίας» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ