Με φωτοβολταϊκά ο βιολογικός καθαρισμός Λούρου

georgakos ipografi

Υπεγράφη  μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου και του εκπροσώπου της  αναδόχου  εταιρείας “GREENESCO”  Χρήστου Ρέτσα  η σύμβαση για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός  Φωτοβολταϊκού Σταθμού  ισχύος 250 kWp. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη ως προς ενεργειακή πράσινη κάλυψη της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού στο Λούρο, ο οποίος και καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης και σπουδαίας περιβαλλοντικής σπουδαιότητας περιοχής. 

Ο εν λόγω Βιολογικός Καθαρισμός τέθηκε επιτέλους σε λειτουργία το καλοκαίρι του2020.

Με τη λειτουργία του Φωτοβολταϊκού Σταθμού και την καλή πρακτική αυτοπαραγωγής “Net Metering” από την μία θα καλύπτονται πλήρως οι ενεργειακές ανάγκες του Βιολογικού Καθαρισμού Λούρου στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και από την άλλη ιδιαίτερα στις παρούσες συγκυρίες της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, θα επιτευχθεί η βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας με τη μέγιστη οικονομική εξοικονόμηση για τους Δημότες και το Δήμο.

Το έργο υλοποιείται μέσω του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA ΙΙ «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020» με προϋπολογισμό 483.600,00€  και περιλαμβάνει  την  προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, ενός διασυνδεδεμένου Φωτοβολταϊκού Σταθμού συνολικής ονομαστικής ισχύος 250kW στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Λούρου.

Η προμήθεια του Φωτοβολταϊκού   εντάσσεται   στο έργο SOLIS – «Διασυνοριακή συνεργασία για την ενεργειακή αποδοτικότητα με τη χρήση ηλιακής ενέργειας» και υλοποιείται   με συντονιστή τον Δήμο Πρέβεζας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ