Με επιτυχία ο διάπλους και το τρίαθλο στην Κορωνησία

amvrakikos diaplous

Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε ο 18ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού και το 5ο Koronisia Sprint Triathlon στην Κορωνησία και στην καρδιά του Αμβρακικού. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της ευρύτερης περιοχής, που διοργανώνονται από τον Δήμο Αρταίων, με στόχο την πανελλήνια προβολή των εναλλακτικών και ποικίλων μορφών αθλητισμού και ψυχαγωγίας που προσφέρει η Άρτα και η ευρύτερη περιοχή της.

 Στο πλαίσιο της αθλητικής γιορτής του Διάπλου του Αμβρακικού, προηγήθηκαν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως αστροπαρατήρηση και ουρανογραφία από τον Σύλλογο Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας “Αστρολάβος”, πεζοπορία στο μονοπάτι του Οσίου Ονουφρίου από τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας, επίδειξη beach tennis από το Beach Tennis Club Arta, καθώς και πτήσεις paramotor από την Αερολέσχη Άρτας.

Και φέτος, η άψογη διοργάνωση, οι τρεις μοναδικές ημέρες και νύχτες κέρδισαν τις εντυπώσεις από τους παρευρισκόμενους αλλά και από τους ίδιους τους αθλητές.

«Ο 18ος Διάπλους του Αμβρακικού αποτέλεσε για μια ακόμη χρονιά ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για όλη την Άρτα. Μέσω της διοργάνωσης αυτής και των αθλητικών γεγονότων που κάθε χρονιά εντάσσουμε και εμπλουτίζουμε στο πρόγραμμα, στόχος μας ως Δήμος Αρταίων είναι να μεταφέρουμε το μήνυμα της προστασίας του Αμβρακικού Κόλπου, καθώς και να αναδείξουμε αυτό το εξαίρετο οικοσύστημα. Επιπλέον, μέσω αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων προβάλλουμε την περιοχή μας και ιδιαίτερα την Κορωνησία, που αποτελεί προορισμό για ντόπιους και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Οι αθλητικές δράσεις αποτέλεσαν πόλο έλξης για περισσότερους αθλητές από όλη την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε αθλητές και θεατές να γνωρίσουν από κοντά το μοναδικό αυτό Υδροβιότοπο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού  Νίκος Λιόντος.

Στον 18ο  Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού, που ξεκίνησε από τη Βόνιτσα (απόσταση περίπου 11 χιλιόμετρα) για ακόμη μια χρονιά, στη κατηγορία των γυναικών, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η δική μας Ελίνα Μάνθα της Δόξας Άρτας με 2.59.57, ενώ 2η με 3.06.50 ήταν η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, που αν και από τη Θεσσαλονίκη, δίνει κάθε χρόνο το “παρών” στη διοργάνωση, με τρίτη την συναθλήτριά της Χριστίνα Βουλγαροπούλου με χρόνο 4.04.41. Στους άνδρες στο πρώτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε με χρόνο 3.30.46 ο Παναγιώτης Σουραβλιάς από τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας, που ήταν και ο μοναδικός άνδρας που κατάφερε φέτος να ολοκληρώσει την απαιτητική διαδρομή των 11 χιλιομέτρων.

Στο τρίαθλο, που περιελάμβανε 750 μέτρα κολύμπι, 20 χιλιόμετρα ποδήλατο και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο, πρώτος ήταν ο Αργύρης Χαλιμάς με 1.05.32 δεύτερος ο ο Νίκος Θώμος από τη Λαμία με 1.08.57, και τρίτος ο Χρήστος Τσελης με 1.09.56. Στις γυναίκες, στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ανδριάνα Παππά με 1.19.48 ενώ δεύτερη ήταν η Κυριακή Χαρίση με 1.41.51.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ