Με επιτυχία η ημερίδα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο»

asfalis ploigisi

asfalis ploigisi

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα, η προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών αλλά ιδίως των γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι ενημερώθηκαν με πρακτικά παραδείγματα, τόσο για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο όσο και για το πώς μπορούν να χειρίζονται τις εφαρμογές τους με ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ντόντης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλειος Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι Ηπείρου Θεμιστοκλής Γκόγκας και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Κωνσταντίνος Σιντόρης.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Ανακριτής Θεσπρωτίας Γαβριήλ Ρίζος, ο Διοικητής του 628 Τ.Π. Φιλιατών Αντισυνταγματάρχης Βασίλειος Κολιός, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας Αντιπύραρχος Λεωνίδας Γκιόκας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Πλοίαρχος Αντώνιος Μάζης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Ανδρέας Νταής καθώς και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας Αστυνόμος Α΄ Νικόλαος Κολιγιώτης πραγματοποίησε μία σύντομη εισήγηση στο θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Παπαπροδρόμου, ο οποίος μαζί με τον Ψυχολόγο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνόμο Β΄ Γεώργιο Νάκο, ανέπτυξαν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.

αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.

το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον καθώς η ενημέρωση και η πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με τις εφαρμογές του διαδικτύου αποτελούν βασική προτεραιότητα των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ