Με ενιαίο «πάσο» σε όλα τα διόδια

drosoxori diodia

Από τον Νοέμβριο οι οδηγοί θα μπορούν να διέρχονται από όλα τα διόδια της χώρας με έναν πομποδέκτη.   Τότε αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η διαλειτουργικότητα των συστημάτων αυτόματης διέλευσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Οι εμπλεκόμενες εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία για το ποσοστό που θα παρακρατείται από το κόμιστρο, το οποίο διαμορφώθηκε λίγο κάτω από το 2%.  

Αυτή την εβδομάδα η Εγνατία Οδός προστέθηκε στους αυτοκινητόδρομους που διαθέτουν πομποδέκτες. Σήμερα οι διασυνδεδεμένοι αυτοκινητόδρομοι χωρίζονται σε δύο ομάδες: Αττική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός, Μορέας, Γέφυρα στην πρώτη ομάδα, και Νέα Οδός, Κεντρική Οδός στη δεύτερη.  

Το σημείο τριβής έως τώρα ανάμεσα στις εταιρείες ήταν το ποσοστό κομίστρου που θα παρακρατεί η κάθε μία, στις περιπτώσεις που ο οδηγός χρησιμοποιεί πομποδέκτη της μίας για τη διέλευση από διόδια της έτερης.

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαμορφώθηκε στο 2% και πλέον οι οδηγοί θα μπορούν να διέρχονται από τα διόδια όλης της χώρας με πομποδέκτη, χωρίς προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ