Με ένα εκατομμύριο αποθεματικό η Σχεδία!

perifereiako sxedia

Στο ένα εκατομμύριο ανέρχεται το αποθεματικό που έχει δημιουργήσει το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» στους χώρους του οποίου όμως λείπουν και οι στοιχειώδεις υποδομές για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων αλλά και για την πλήρωση του ρόλου του.

Τα τεκταινόμενα στη Σχεδία συζητήθηκαν εκτενώς και πάλι, αυτή τη φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η κεντρική εισήγηση έγινε από τον Γιώργο Πρέντζα καθώς η συζήτηση προκλήθηκε μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο κ. Πρέντζας ανέδειξε το μείζον πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, το οποίο παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις κάτι ωστόσο που δεν το άγγιξε το Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού τα περισσότερα μέλη του επικεντρώθηκαν στη διένεξη του πρώην προέδρου της Σχεδίας Στέφανου Τζιμογιάννη με τον επιστημονικό υπεύθυνο Βασίλη Κούτρα.

Η διένεξη αυτή άλλωστε έχει βάλει σε περιπέτειες το Κέντρο Πρόληψης εδώ και δύο χρόνια περίπου.

Από την εκτενή συζήτηση που έγινε αυτό που πραγματικά έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Σχεδία έχει δημιουργήσει αποθεματικό το οποίο φτάνει στο ένα εκατομμύριο και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την ενίσχυση του ρόλου της ειδικά στο κομμάτι της ενημέρωσης και της συμβουλευτικής των μαθητών.

Η Περιφέρεια πάντως δεν φαίνεται τελικά ότι έχει πρόθεση να αποχωρήσει από το Κέντρο Πρόληψης ενώ εκτιμάται ότι μετά την αντικατάσταση του Στέφανου Τζιμογιάννη από την Σοφία Μαρκούλα η Σχεδία θα μπορέσει και πάλι να πρωταγωνιστήσει στην πρόληψη των ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ