Με….δόσεις και το δράμα των Ελλήνων

POLITIKOI_ARXHGOI_PΟλοκληρώθηκε μετά από 5 ώρες η κρίσιμη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Λ.Παπαδήμος συμφώνησαν σε βασικά θέματα και θα ξανασυναντηθούν τη Δευτέρα, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις.

Αυτήν την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του Αντ.Σαμαρά με στενούς συνεργάτες του, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να συνεδριάσει με διευρυμένη σύνθεση το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Αργότερα, θα συσκεφθεί με τα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ ο Γ.Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου: «Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

»Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο [Δευτέρα] προκειμένου να

ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος».

Μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς, φθάνοντας στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφ. Συγγρού, δήλωσε: «Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν περισσότερη ύφεση. Η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω, παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω».

Νωρίτερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε: «Δεν θα συμβάλω στην έκρηξη της επανάσταση από εξαθλίωση που εν συνεχεία θα κατακάψει όλη την Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ