Με διαφορετικές απόψεις για Δομπόλη, Τεχνόπολη και στρατόπεδο

kalogiannis st

Η Τεχνόπολη, το Στρατόπεδο Βελισσαρίου και η αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου αποτέλεσαν τρία από τα βασικότερα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης κάνοντας τον απολογισμό της εξάμηνης κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας.

Ο κ. Καλογιάννης πήρε σαφείς αποστάσεις τόσο από την Περιφέρεια Ηπείρου όσο και από τον Δήμο Ιωαννιτών εμμένοντας και επιμένοντας στη μελέτη του Ρυθμιστικού που δίνει λύσεις σε μεγάλα ζητήματα του λεκανοπεδίου.

Ο κ. Καλογιάνης υπογράμμισε την ανάγκη απόδοσης του συνόλου του Στρατοπέδου Βελισσαρίου στην πόλη, για να μετατραπεί σε Πάρκο πρασίνου και πολιτισμού κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού. Μάλιστα υποστήριξε ότι αν υπήρχε μία ολοκληρωμένη μελέτη και ένα πλήρες σχέδιο τότε θα κάμπτονταν οι όποιες αντιρρήσεις υπάρχουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επέμενε στην χωροθέτηση κα την ανάπτυξη Τεχνόπολης όπως προβλέπεται στο ΣΧΟΟΑΠ Μπιζανίου, σχεδιασμός που είναι εντελώς διαφορετικός από το Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας που ετοιμάζει η Περιφέρεια Ηπείρου.

«Αυτές οι δύο παρεμβάσεις από μόνες τους μπορούν να αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο την εικόνα ολόκληρου του λεκανοπεδίου στον οικονομικό, πολεοδομικό, περιβαλλοντικό τομέα.

Απαιτούν όμως πλήρη τεκμηρίωση, τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών και της κείμενης νομοθεσίας. Αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Περαιτέρω αδράνεια θα παραπέμψει την επίλυση αυτών των προβλημάτων στην επόμενη δεκαετία με δυσμενέστατες επιπτώσεις για τον τόπο», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης.

Σχετικό με τον πολεοδομικό σχεδιασμό είναι το θέμα αξιοποίησης του παλιού κτιρίου του Πανεπιστημίου, για το οποίο κατατέθηκαν, πρόσφατα, δύο διαφορετικές προτάσεις στον Πρωθυπουργό, εντός δύο ημερών, από Περιφέρεια και Δήμο Ιωαννιτών, ισχυρίστηκε ο κ. Καλογιάννης.

Κατά την άποψή του οι προτάσεις στερούνται τεκμηρίωσης και δεν έχουν τεχνική υποστήριξη.

«Χωρίς σύγχρονο και ενιαίο πολεοδομικό σχέδιο, συνεχίζουμε να αυτοσχεδιάζουμε για το εάν χρειάζεται νέο Δημαρχείο και που πρέπει αυτό να χωροθετηθεί. Υπενθυμίζω ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο προβλέπει να χρησιμοποιηθεί ως Δημαρχείο το κτίριο που στεγάζει σήμερα την Περιφέρεια, με μεταφορά των Υπηρεσιών της Περιφέρειας στο νέο Διοικητικό Κέντρο που προβλέπεται στο πάρκο Βελισσαρίου (μετά την παραχώρηση της συνολικής έκτασης του στρατοπέδου στην πόλη)», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ