Με ανοιχτό διαγωνισμό η ανάθεση για τα σκουπίδια

«Οι πολίτες θέλουν καθαρή πόλη και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι να λάβει όλα τα μέτρα που θα την διασφαλίζουν». Αυτό τόνισε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βαγγέλης Πήχας με αφορμή την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να προχωρήσει σε δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό ώστε μέρος της αποκομιδής να γίνει από ιδιώτη.

Οι ανάγκες είναι ήδη αυξημένες και οι δυνατότητες της υπηρεσίας περιορισμένες καθώς ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων –συνολικά 45- βρίσκονται σε άδεια ειδικού σκοπού.

«Η βελτίωση στις υπηρεσίες καθαριότητας είναι επιβεβλημένη. Οφείλουμε και για λόγους δημόσιας υγείας να έχουμε καλύτερη εικόνα στην πόλη. Με την συνδρομή του ιδιώτη εκτιμούμε ότι θα το πετύχουμε», υπογράμμισε ο κ. Πήχας.

Σχετικά με την τιμή που προβλέπεται στην διακήρυξη ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι αποτελεί περίπου τον μέσο όρο των προηγούμενων διαγωνισμών που είχαν γίνει για τις δημοτικές ενότητες Παμβώτιδας και Μπιζανίου.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για την τελική τιμή που πετυχαίνει ο Δήμος καθώς αυτή θα προκύψει μέσα από την διαγωνιστική διαδικασία και τις προσφορές που θα κατατεθούν.

«Την τελική τιμή θα την διαμορφώσει ο ανταγωνισμός και τότε θα μπορούμε να συγκρίνουμε και να έχουμε σαφή εικόνα», υπογράμμισε ο κ. Πήχας.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στα ογκώδη όπου επίσης θα χρησιμοποιηθεί ιδιώτης για την απομάκρυνσή τους.

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έγινε πολύ μεγάλο το διάστημα της καραντίνας» τόνισε και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες πριν βγάλουν αντικείμενα στα πεζοδρόμια να επικοινωνούν με την υπηρεσία ώστε να συνεννοούνται για τον ακριβή χρόνο.

(Τηλέφωνο επικοινωνίας 2651075555).

Τόνισε ότι αρκετά σημεία έχουν καθαριστεί πλήρως από ογκώδη, τοποθετήθηκαν απαγορευτικές πινακίδες όμως και πάλι συγκεντρώθηκαν υλικά.

«Ούτε οι μηνύσεις, ούτε τα πρόστιμα λύνουν το πρόβλημα. Πρέπει να βοηθήσουν οι πολίτες ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό υπογράμμισε ότι έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών όπως επίσης προχωρά η διαδικασία για την αγορά νέων απορριμματοφόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ