Με άμαξα η εικόνα του Αγίου

aigkastro1

aigkastro1

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αργά το απόγευμα και υπό βροχή, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της μνήμης του Αγίου Γεωργίου, του Πολιούχου των Ιωαννίνων.

Με την άμαξα μεταφέρθηκε η εικόνα του Αγίου, από το «Σπίτι του Άι Γιώργη» στο εικονοστάσι που βρίσκεται στην πύλη του Κάστρου. Εκεί τελέστηκε δέηση από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, παρουσία δεκάδων πιστών, που αψήφησαν την βροχή και το κρύο.

Στην συνέχεια η εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης για να ακολουθήσει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγρυπνία. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Τρίτη με την δοξολογία και την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου.

aigkastro

aigkastro2

aigkastro3

aigkastro4

aigkastro5

aigkastro6

aigkastro7

aigkastro8

Ο Άγιος Γεώργιος, απαγχονίστηκε από τους Τούρκους σε ηλικία 30 ετών, στις 17 Ιανουαρίου 1838, στον πλάτανο που υπήρχε στην τοποθεσία Κουρμανιό, κοντά στην πύλη του κάστρου της πόλης, όταν αρνήθηκε να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό.

Αν και το σώμα του Αγίου έμεινε μέρες κρεμασμένο, δεν αλλοιώθηκε, ενώ ταυτόχρονα ένα φωτεινό σημάδι ήταν μόνιμα πάνω από το κεφάλι του τις νύχτες και έγιναν πολλά θαύματα σε ασθενείς.

Αυτά έπεισαν τους Τούρκους να αποδεχθούν την αγιότητα του Αγίου Γεωργίου και έδωσαν εντολή να ενταφιαστεί με τις μεγαλύτερες τιμές, κάτι που έγινε από τον τότε μητροπολίτη Ιωακείμ, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Η ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, έγινε το 1971.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ