Με αίθριο καιρό η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

HLIOS LIM3

Με γενικά αίθριο καιρό και θερμοκρασίες στα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα γιορταστεί το Δεκαπενταύγουστο στην Ήπειρο.

Η κίνηση προς τα χωριά αλλά και προς τα παράλια της περιοχής είναι αυξημένη παρότι και ο φετινός εορτασμός δεν συνοδεύεται από τα πατροπαράδοτα πανηγύρια στα χωριά και τα μεγάλα ανταμώματα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αύριο Σάββατο ο καιρός στην περιοχή θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί και από το απόγευμα βορειοδυτικοί ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-08-2021 (ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα

ξεπεράσει τους 29 βαθμούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16-08-2021

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΤΡΙΤΗ 17-08-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα κατά 2 με 3 βαθμούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-08-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στη νότια χώρα.

ΠΕΜΠΤΗ 19-08-2021

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ