Με άδεια παραγωγής για επώνυμα προϊόντα η Ιερά Μονή Βελλάς

vella patriarxis

Η Ιερά Μονή Βελλάς και οι εγκαταστάσεις της πρότυπης φάρμας που έχει δημιουργήσει η Μητρόπολη Ιωαννίνων όπως και του τυροκομείου αποτέλεσαν σταθμό του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στη Μονή όπου μετά από πολλές δεκαετίες έλαβε τέλος η λειτουργία της εκκλησιαστικής Ακαδημίας, λειτουργούν τμήματα του Δημόσιου ΙΕΚ με κατευθύνσεις σχετικές με τον πρωτογενή τομέα.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας διάστημα ανάληψης των καθηκόντων του για να αναβιώσουν οι χώροι του Μοναστηριού.

Σ’ αυτή βρήκε πολλούς συμμάχους και με σκληρή δουλειά η Ιερά Μονή Βελλάς αποκτά και πάλι ζωή.

Η σημαντική είδηση της μέρας είναι ότι το τυροκομείο που ιδρύθηκε απέκτησε πλέον άδεια παραγωγής και τα προιόντα πήραν κωδικό από τον ΕΦΕΤ και μπορούν πλέον να διατεθούν με επωνυμία στο εμπόριο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου ο οποίος μάλιστα παρέδωσε την σχετική άδεια στον Μητροπολίτη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από το έργο που γίνεται αλλά και από την πολυδιάστατη δραστηριότητα της Μητρόπολης.

Μάλιστα τόνισε ότι η Μητρόπολη Ιωαννίνων μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για τις υπόλοιπες της χώρας ενώ σημείωσε ότι ο Μητροπολίτης δίνει καινούριο παλμό.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του τυροκομείου και της Σχολής και φυσικά δοκίμασε τα τοπικά προϊόντα που παράγονται από τους σπουδαστές των ΙΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ