Με 32 έργα και 54 εκατομμύρια, ο «Α. Τρίτσης» κάνει πρεμιέρα στην Ήπειρο

teodorikakos zitsa

Τον δρόμο της υλοποίησης μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» παίρνουν 32 έργα Δήμων της Ηπείρου με συνολικό προϋπολογισμό 53 εκατομμύρια ευρώ.

Την ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος από το Λίθινο και την εκδήλωση που πραγματοποίησαν ΕΕΤΑΑ και ΠΕΔ για την παρουσίαση τους προγράμματος στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, στόχος της κυβέρνησης, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, είναι να μη μείνει καμία γωνία ελληνικής γης που να μην ωφεληθεί από την υλοποίηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Και γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε, σε μια συμβολική κίνηση, η παρουσίαση έγινε στο Λίθινο.

«Έργα πνοής, έργα ανάπτυξης σε όλη την Ήπειρο» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Υπουργού και το μήνυμα που έστειλε στους αυτοδιοικητικούς επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ κράτους και δήμων, μεταξύ των ίδιων των δήμων αλλά και δήμων και περιφέρειας.

Στον αέρα είναι ήδη έξι προσκλήσεις του προγράμματος ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν άλλες έξι δίνοντας την δυνατότητα στους δήμους να υλοποιήσουν έργα που λύνουν προβλήματα και δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης στην τοποθέτησή του έκανε ειδική μνεία στις συνέπειες που άφησε η πανδημία στους Δήμους, κυρίως οικονομικές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία τους. Σημείωσε την ανάγκη τα έργα του προγράμματος να εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει το ΕΣΠΑ κι άλλα προγράμματα.

Για το σημαντικότερο πρόγραμμα που υλοποιείται με σκοπό την στήριξη των Δήμων σε όλη τη χώρα έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος, σημειώνοντας ότι η εταιρία με το στελεχιακό της δυναμικό θα συμβάλλει στην ωρίμανση προτάσεων των Δήμων και στην έμπρακτη στήριξή τους ώστε να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, δήμαρχοι μικρότερων και κυρίως ορεινών δήμων ενώ έγινε εκτενής παρουσίαση των προσκλήσεων στις οποίες ήδη μπορούν να ενταχθούν έργα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ