Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών στα Γιάννινα

ekpaideutikoi poreia

Μαζική ήταν η συμμετοχή εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννινα.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν συγκέντρωση στην Ακαδημία και ακολούθησε πορεία στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Αφορμή για την κινητοποίηση είναι οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση.

Οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι με το μέτρο της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων τα σχολεία κατηγοριοποιούνται σε «καλά» και «κακά» και υπογραμμίζουν ότι είναι πλέον ανοικτός ο κίνδυνος «λουκέτων». 

«Η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών έχει ως αποκλειστικό στόχο να μεταφερθούν οι ευθύνες του κράτους στους εκπαιδευτικούς και να στοχοποιηθούν τα δημόσια σχολεία και οι εκπαιδευτικοί για τις διαχρονικές ελλείψεις και αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος, που στην ουσία αποτελούν πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων», σημειώνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ υπογραμμίζει ότι «η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης» και τονίζει ότι «για άλλη μία φορά με διαδικασίες fast track που παραβιάζουν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η κυβέρνηση προσπαθεί να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία».

Η κόντρα μεταξύ εκπαιδευτικών και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως έχει πάρει διαστάσεις καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει σε απανωτές προσφυγές στη Δικαιοσύνη όσο αφορά στις απεργίες και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ