Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση των εργατικών σωματείων

plateia ergatika somateia

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση αλληλεγγύης των εργατικών σωματείων των Ιωαννίνων που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Με σύνθημα «στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα. Όπλο μας η αλληλεγγύη», εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, έστειλαν μήνυμα ότι μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται δεν τα διπλώνουν, επιλέγουν να αγωνιστούν, να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Η χθεσινή εκδήλωση άνοιξε με μουσικό αφηγηματικό αφιέρωμα στην Μικρασιατική καταστροφή του 1922 όπου με μία διαφορετική ματιά στην ιστορία αναδείχθηκε ότι τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών τους πληρώνουν πάντα οι λαοί. Πρόσθετα, μέσα από σειρά στοιχείων και για τους προσφυγικούς πληθυσμούς που εγκαταστάθηκαν στα Γιάννενα προβλήθηκε η άγρια εκμετάλλευση τους από την ντόπια αστική τάξη.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Κώστα Πρέντζα εκ μέρους των εκπαιδευτικών των «Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης» που φέτος συμπληρώνουν 10 χρόνια λειτουργίας. Ο ομιλητής ανάμεσα στα άλλα επισήμανε ότι «σκοπός των λαϊκών μαθημάτων είναι από τη μία η στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους στην προσπάθεια να αντιπαλέψουν τα ποικίλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην κατάκτηση της γνώσης και από την άλλη να διδάξουν έμπρακτα την έννοια της αλληλεγγύης, να κάνουν πράξη ότι μπροστά στις όποιες δυσκολίες μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Στη συνέχεια ο Νίκος Έξαρχος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, εκ μέρους των εργατικών σωματείων αναφέρθηκε ανάμεσα στα άλλα στο ερώτημα που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένων «πώς θα βγει ο χειμώνας». Υποστήριξε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης  απέναντι στο κύμα της ακρίβειας και της εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας  στην πραγματικότητα τα πληρώνει ο λαός μέσα από τη φορολογία, ενώ στην ουσία στηρίζουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας, της πράσινης μετάβασης και των κυρώσεων στη Ρωσία είναι αυτές που καταδικάζουν τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ