Μαζική συγκέντρωση του Μωυσή Ελισάφ

elisaf_omilia1

Σε μία αίθουσα που στάθηκε μικρή για να χωρέσει τον κόσμο άνοιξε και επίσημα την προεκλογική αυλαία ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο Du Lac κι αν το ένα χαρακτηριστικό της ήταν η μαζική παρουσία κόσμου, το δεύτερο ήταν πολλές παρουσίες έκπληξη. Από τον άνθρωπο που προλόγισε τον υποψήφιο δήμαρχο καθώς επρόκειτο για τον γνωστό δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, συνάδελφοί του από την Ιατρική Σχολή, αλλά και τον πρύτανη  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης όπως ο πρώην Νομάρχης Νίκος Ζαρμπαλάς , οι πρώην δήμαρχοι Αλέκος Σόφης και Φίλιππας Φίλιος  αλλά και στελέχη με μακρά διαδρομή στην τοπική κοινωνία  όπως ο Δημήτρης Τσόλκας, ο Βασίλης Βαρτζιώτης, ο Βασίλης Ευταξίας.

Παρόντες ακόμη ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Παντούλας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου, ο Γραμματέας της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ Άλκης Λάνταβος και πλήθος κόσμου.

Ο Παύλος Τσίμας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Ζαγόρι, ανέφερε ότι αυτό που χαρακτηρίζει τον Μωυσή Ελισάφ είναι ότι δεν επιλέγει να ιδιωτεύει. «Εύχομαι τα Γιάννενα να έχουν την τύχη να τον έχουν δήμαρχο», είπε χαρακτηριστικά.  Για τις τοπικές κοινωνίες τόνισε, οι αυτοδιοικητικές εκλογές μπορεί να είναι πιο σημαντικές από τις βουλευτικές καθώς αυτό που μπορεί να αλλάξει την ζωή και την καθημερινότητα είναι η διαχείριση της πόλης. Μια δημοτική αρχή είπε μπορεί να δώσει ταυτότητα στην πόλη. «Τα Γιάννενα είναι σε ένα σημείο όπου μπορούν να αλλάξουν με τον τρόπο που άλλαξε η Θεσσαλονίκη και η Καλαμάτα. Μπορούν να γίνουν μια πόλη διαφορετική και ο Μωυσής μπορεί να το κάνει καλύτερα από το καθένα», είπε.

Ο Μωυσής Ελισάφ στην ομιλία του μίλησε για την πρόκληση που καλούνται να κερδίσουν τα Γιάννινα κι αυτή δεν είναι άλλη από την πρόκληση να κερδίσουν τη νέα εποχή και να αποτελέσουν ένα κέντρο στη Νοτιοδυτική Ευρώπη.

Όπως τόνισε ο Μωυσής Ελισάφ η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» γεννήθηκε από την πρωτοβουλία της κοινωνίας και την δική του θέληση να προσφέρει ό,τι καλύτερο διαθέτει στην πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και καταξιώθηκε επιστημονικά.

Με λόγο απλό και συγκινητικό αναφέρθηκε στην προσωπική του πορεία, μια πορεία στην οποία διατήρησε αρχές και αξίες, όπως και στην απόφασή του να ηγηθεί μιας παράταξης που όραμα έχει να μετατρέψει τα Γιάννινα σε κέντρο της νοτιοδυτικής Ευρώπης.

«Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πάντα η αρχή είναι μπροστά μας. Και, όπως θα έλεγε ο ποιητής «το τέλος είναι εκεί απ’ όπου ξεκινάμε». Η μεγάλη πρόκληση του Δήμου μας ιδιαίτερα ) είναι αυτή ακριβώς: ένα νέο ξεκίνημα – μία Νέα Εποχή.

Αυτή είναι η πρόκληση των καιρών  μας. Και σ΄ αυτή την πρόκληση ήρθε η ώρα να απαντήσουμε. Να ανταποκριθούμε δηλαδή με επιτυχία στις ανάγκες της εποχής μας. Και θα απαντήσουμε. ΓΙΑ  ΤΑ  ΓΙΑΝΝΕΝΑ  ΠΟΥ  ΜΑΣ  ΑΞΙΖΟΥΝ.  ΓΙΑ  ΤΑ  ΓΙΑΝΕΝΝΑ  ΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ», τόνισε.

Αναφερόμενος στην παράταξη τόνισε ότι χτίστηκε με βασικές αρχές την συμμετοχή, την ανιδιοτέλεια και τις δημοκρατικές αξίες. Υπογράμμισε ότι δεν επιδιώχθηκε καμία κομματική στήριξη καθώς η εποχή των χρισμάτων έχει παρέλθει. Σήμερα εξάλλου οι πολίτες ζητούν από τους ανθρώπους που φιλοδοξούν να διοικήσουν ικανότητα και αποτελεσματικότητα, επάρκεια, ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια και σεβασμό.

«Ξέρουμε τι χρειάζεται, γνωρίζουμε πως θα το πετύχουμε» τόνισε ο Μωυσής Ελισάφ, καταθέτοντας το όραμα για τα Γιάννενα της Νέας Εποχής.

«Μπορούμε να δώσουμε στην πόλη που αγαπάμε και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου  την προγραμματισμένη εξωστρέφεια που  λείπει και να πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης θετικά ασύμμετρους με τη γενικότερη κατάσταση της χώρας που παλεύει να βγει από την κρίση. Θα αναζητήσουμε τις απαντήσεις στα τοπικά προβλήματα στο πλαίσιο της κοινωνίας όλων των δημοτών, με βάση όχι άγονες πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά το συμφέρον των περισσότερων, στα όρια του εφικτού και με τη γνώμη των ειδικών.

Κανείς δεν μπορεί να κάμψει την θέλησή μας ή να εμποδίσει την προσπάθειά μας. Χωρίς καμιά κομματική ή άλλη δέσμευση ζητάμε τη στήριξή σας, τη στήριξη των συμπολιτών μας και σε σας θα λογοδοτούμε για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, στους συμπολίτες μας θα στηριζόμαστε σε όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν στην πορεία».

Ο Μωυσής Ελισάφ ανέλυσε τις βασικές παραμέτρους της προγραμματικής πρότασης για τα Γιάννενα, μιας πρότασης βαθιά πολιτικής και προοδευτικής που προκύπτει από την μελέτη και την γνώση των προβλημάτων και την βούληση για τη λύση αυτών.

«Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι μόνο το ποιος θα λύσει τα προβλήματα, αλλά το ποια είναι η λύση για τα προβλήματα. Με άλλα λόγια, ποιό είναι το «σενάριο»  τη διεκπεραίωση του οποίου θα αναλάβει ο «επικεφαλής». Κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί πως θα μας πείσετε ότι οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις θα τηρηθούν μετεκλογικά? Πράγματι, ανέκκλητο συμβόλαιο δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως ενδείξεις και τη μόνη ένδειξη που μπορώ να επικαλεστώ είναι η μέχρι τώρα συμμετοχή μου τόσο ως επιστήμονας όσο και ως ενεργός πολίτης. Καταθέτουμε σήμερα προτάσεις που έρχονται από το μέλλον. Και ακόμα υπάρχουν λέξεις που πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία τους. Μια τέτοια λέξη είναι και η λέξη εμπιστοσύνη. Πρέπει να συνυπάρξουμε άρα πρέπει να εμπιστευτούμε κάποιον. Πολιτευόμαστε με τη βασική αρχή ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και στον ανταγωνισμό είμαστε αντίπαλοι. Δεν είμαστε όμως εχθροί. Το ζητούμενο είναι να μάθουμε σήμερα να επικοινωνούμε με τον άλλο διαμέσου της δέσμευσης μας σε κοινές αξίες».

Στην συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ανέλυσε τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος που περιλαμβάνουν όλους τους τομείς δράσης. Την καθημερινότητα, τα έργα, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την ενίσχυση των κοινοτήτων, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την κοινωνική πολιτική και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου.

«Σας κατέθεσα την αλήθεια μου. Τη βάση για τη δημιουργία μιας στέρεης και ισχυρής σχέσης εμπιστοσύνης. Αυτής που ζητούμε. Για να δώσουμε όραμα στα παιδιά μας, για να δώσουμε λύσεις στα μικρά και τα μεγάλα, για να ανοίξουμε το δρόμο στη Νέα Εποχή. Αυτή που δικαιούνται τα Γιάννενα. ΤΑ ΓΙΑΝΕΝΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Σας θέλουμε δίπλα μας. Σας θέλουμε τώρα και μετά τις εκλογές. Να δημιουργήσουμε μαζί όσα ονειρευόμαστε. Να αγαπήσουμε ξανά τον τόπο μας».

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • elisaf omilia1

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • elisaf omilia2

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • elisaf omilia3

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • elisaf omilia4

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • elisaf omilia5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ