Μαζική αντίδραση για την υποβάθμιση της περίθαλψης

IATREIO1

IATREIO1Η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας είναι μία πραγματικότητα. Συνεχής είναι και η υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης. Μπροστά σ΄αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα αντιδρούν πολλοί φορείς της Θεσπρωτίας οι οποίοι διοργανώνουν συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο, στις έντεκα το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας, η ΕΛΜΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός, ο Φαρμακευτικός, ο Εμπορικός, Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και πολλοί σύλλογοι εργαζομένων.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα σημειώνουν και τονίζουν:

Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά την ενοποίηση των ασφαλιστικών οργανισμών αντί να βελτιώσει, επιδεινώνει περαιτέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθώς έρχεται να προσθέσει προβλήματα στην ήδη ανεπαρκή περίθαλψη σε τομείς της υγείας όπως η οδοντιατρική. Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν φέρει σε πλήρη απόγνωση εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οι οποίοι είναι απολύτως «εξαρτημένοι» από το σύστημα υγείας.
Όλοι εμείς, που έχουμε υποστεί την πιο βάρβαρη επίθεση στις αποδοχές μας, εξακολουθούμε να καταβάλλουμε ανελλιπώς τις εισφορές μας για υπηρεσίες που ουσιαστικά δεν μας παρέχονται. Σε μια σύγχρονη κοινωνία, η πιο απάνθρωπη πολιτική, είναι αυτή που στερεί από τους εργαζόμενους το αγαθό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Για εμάς η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και διεκδικούμε το δικαίωμα ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ