Μάξιμος: Χριστούγεννα όπως υποδείξουν οι επιστήμονες

maksimos

Πιστή τήρηση των μέτρων, με ταπείνωση, ευλάβεια προτάσσοντας το εμείς και όχι το εγώ ζήτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος από το ποίμνιο, υπογραμμίζοντας ότι αν χρειαστεί και αν αυτό υποδείξουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες και τα Χριστούγεννα θα εορταστούν μακριά από τις εκκλησίες. 

Ο Σεβασμιότατος δεν έκρυψε την λύπη του για το γεγονός ότι ακούγεται ακόμη και από κληρικούς η άποψη ότι στην εκκλησία δεν κολλάει ο ιός.

«Θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι σε οποιοδήποτε χώρο όταν υπάρχει συνωστισμός και όταν  βρίσκονται κοντά οι άνθρωποι δυστυχώς θα μεταδοθεί. Τα άλλα είναι μαγικές αντιλήψεις και λυπούμε να ακούω πολλές φορές και κληρικούς να λένε ότι  στην εκκλησία δεν κολλάει και στα πόμολα της εκκλησίας δεν πάει ο κορωνοϊός γιατί είναι άκτιστη ενέργεια και τα λοιπά. Η άκτιστη ενέργεια είναι παντού και το  Άγιο Πνεύμα όπου θέλει πνει» ανέφερε με νόημα ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων μην παραλείποντας ωστόσο να διευκρινίσει  ότι για το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δεν υπάρχει αμφιβολία και φόβος, όταν όμως υπάρχει συνωστισμός μπορεί ο ιός να μεταδοθεί.

«Τηρούμε τα μέτρα  στην καθημερινή μας ζωή κάνουμε ότι είναι δυνατό να αποφύγουμε και εμείς τη μόλυνση και να μεταδώσουμε τον ιό  σε άλλους ανθρώπους.  Αυτό λοιπόν θα γίνει για όσο διάστημα είναι αναγκαίο να γίνει.  Θα μας το πουν οι ειδικοί, οι  επιστήμονες και εμείς θα ταπεινωθούμε, θα κάνουμε υπακοή, θα κάνουμε προσευχή περισσότερη. Ματώνει η καρδιά μας να πηγαίνουμε  σε άδειες εκκλησίες όμως δεν επιμένουμε, για να μην βάλουμε σε κίνδυνο κανένα άνθρωπο και για να δώσουμε πρώτα εμείς το καλό παράδειγμα. Αν οι ειδικοί μας πουν ότι μπορούμε να ανοίξουμε τις εκκλησίες , τότε θα ανοίξουμε και τις εκκλησίες  αν μας πουν ότι  δεν μπορούμε, θα κάνουμε υπακοή και  θα περιμένουμε» ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Μάλιστα έκανε και έκκληση  στους ανθρώπους ,τους πιστούς, τους ευλαβείς,  τους ευσεβείς,  οι οποίοι πηγαίνουν  και κάθονται έξω από τις εκκλησίες να μην το κάνουν αυτό το πράγμα.

«Δεν είναι δείγμα πίστης,  ότι εγώ είμαι καλύτερος, είμαι πιο ορθόδοξος,  επιμένω περισσότερο , εγώ είμαι πιο κοντά στην εκκλησία και τα λοιπά. Να δείξουν ταπείνωση , υπακοή, υπευθυνότητα διότι αν και οι άλλοι έκαναν αυτό που κάνουν αυτοί τότε τι θα γινόταν» πρόσθεσε κάνοντας γνωστό πως ο ίδιος θρήνησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες 4 μέλη της ευρύτερης οικογένειας του που πέθαναν από κορωνοιό.

«Χθες ετάφη και ένας από τους πνευματικούς πατέρες που συμβουλευόμουν,  ο πατήρ Τιμόθεος στη Χαλκιδική . Θα ήθελα να παρακαλέσω τους ανθρώπους.  Μην βάζετε κανέναν άνθρωπο σε πειρασμό. Ο  πατήρ Τιμόθεος από την πολλή αγάπη του είχε ανοιχτό το μοναστήρι και ενώ ήταν 90 χρόνων και δεν έβγαινε, δεν πήγαινε πουθενά κόλλησε και πέθανε από τον κορωνοιό. Το λέω για να συμμορφωθούμε και να δείξουμε αγάπη, ταπείνωση και υπευθυνότητα» κατέληξε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ