Μάχη με τον κορωνοϊό μέσω taxisnet

Μάχη με τον χρόνο για να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού και της λοίμωξης που προκαλεί, δίνουν οι ειδικοί στη χώρα μας. Ειδικότερα, σε δύο “μέτωπα” επιχειρούν κατά του κορωνοϊού οι επιστημονικές και υγειονομικές δυνάμεις, τις τελευταίες ημέρες, σε εκείνο της έγκυρης ενημέρωσης του πληθυσμού για τον νέο ιό και την προστασία έναντι αυτού καθώς και στο “μέτωπο” της ιχνηλάτησης των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στοχεύοντας στον έγκαιρο εντοπισμό των νέων περιστατικών και τη διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης.

Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση, εκτός από τα σποτ και τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας που απευθύνονται στο κοινό, αξιοποιείται και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η δεξαμενή των εκατομμυρίων ηλεκτρονικών διευθύνσεων που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ.

Μέσω της Αρχής ξεκίνησε από το βράδυ της Κυριακής η αποστολή των οδηγιών του υπουργείου Υγείας σε όλους τους πολίτες για τον κορωνοϊό.

Οι Έλληνες πολίτες θα λάβουν ένα περιεκτικό μήνυμα, με 15 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον κορωνοϊό, στην ηλεκτρονική διεύθυνση, που έχουν δηλώσει στο Taxisnet.

Οι ειδικοί ουσιαστικά θέλουν να βομβαρδίσουν τον πληθυσμό με όλες τις διαθέσιμες έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες για τον ιό Covid-19, ώστε ο πληθυσμός να μην κινείται αποπροσανατολισμένος μέσα στο σύστημα υγείας.

Γνωρίζουν, για παράδειγμα, πόσο σημαντικό είναι να δίνουν σωστές κατευθυντήριες για τα συμπτώματα, τον τρόπο διαχείρισης ενός ύποπτου περιστατικού, την αξιολόγηση των στοιχείων που επιτρέπουν να θεωρηθεί ένα κρούσμα ύποπτο κοκ και να επιτρέπουν ουσιαστικά στον πολίτη να κερδίζει χρόνο μέσα στο σύστημα υγείας και να προστατεύει τον εαυτό του.

Παράλληλα, όμως, επιχειρούν οι ειδικοί μέσα από την πληροφόρηση να εξασφαλίσουν οικονομία δυνάμεων και στο ΕΣΥ.

Ένα σύστημα υγείας, πολύ πιεσμένο και φορτωμένο, δεν μπορεί εύκολα να προσφέρει λύσεις ούτε και να περιθάλψει τους ηλικιωμένους ή τους χρονίως πάσχοντες που αναμένεται να αποτελέσουν και τους πιο αδύναμους κρίκους της εγχώριας μετάδοσης που έχει ήδη ξεκινήσει.

Παράλληλα, οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό την ιχνηλάτηση των επαφών όλων των επιβεβαιωμένων μέχρις στιγμής κρουσμάτων, μια διαδικασία απαιτητική και δύσκολη μέσω της οποίας επιχειρείται αν όχι η διακοπή, ο δραστικός περιορισμός της εγχώριας μετάδοσης της λοίμωξης.

Ειναι ενδεικτικό ότι ο επικεφαλής της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, χαρακτήρισε “επίπονη” την προσπάθεια της ιχνηλάτησης των επαφών των τεσσάρων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ