Μαύρες σημαίες στη γέφυρα του θανάτου

GEFYRA_ANΔεκάδες κάτοικοι με μαύρες σημαίες ήταν συνεπείς στο ραντεβού. Στη συνάντηση που είχε δοθεί στη γέφυρα Άννινου ήταν όλοι συνεπείς. Με στόχο να τιμήσουν τους νεκρούς, όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σε οκτώ θανατηφόρα δυστυχήματα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία δύο χρόνια και να απαιτήσουν από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να δώσει τέλος στην τραγωδία.

Η διαμαρτυρία ήταν προειδοποιητική. Σιωπηλή. Θλίψη για κείνους που χάθηκαν και ελπίδα ότι το μήνυμά τους θα φτάσει στους αρμόδιους.

Την κινητοποίηση οργάνωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κομποτίου, Συκούλας και Μενιδίου, διεκδικώντας την άμεση παρέμβαση για να σταματήσει η αιματοχυσία.

Η Εθνική Οδός Άρτας Αθηνών έμεινε κλειστή για αρκετή ώρα. Κανένας από τους οδηγούς όμως που περίμενε δεν διαμαρτυρήθηκε καθώς όλοι γνωρίζουν την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου και ξέρουν πως το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει ακριβά.

Η γέφυρα Αννίνου βρίσκεται στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Άρτας-Ιωαννίνων-Κακαβιάς στα όρια των νομών Άρτας-Αιτωλοακαρνανίας. Η θέση της πάνω σε καμπύλη περιορίζοντας κατά πολύ το πλάτος του καταστρώματος, οι δύο εναλλασσόμενες στη συνέχεια κλειστές στροφές και η ολισθηρότητα του τάπητα στο συγκεκριμένο σημείο, αποτελούν τους λόγους που χαρακτηρίζεται ως το πλέον επικίνδυνο σημείο στην περιοχή. Έχουν προκληθεί από ελαφριές συγκρούσεις μέχρι πολλαπλά δυστυχήματα με αποτέλεσμα να τραυματίζονται ή να χάνουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι κάθε χρόνο.

Οι μαύρες σημαίες έμειναν καρφωμένες στα μισογκρεμισμένα στηθαία της γέφυρας. Για να θυμίζουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ