Μαθητές υποχρεωμένοι ν’ αλλάξουν κατεύθυνση ή πόλη!

aepal pre

aepal pre

Σε περιπέτειες βάζει το Υπουργείο Παιδείας μαθητές της Πρέβεζας καθώς στην ουσία καταργεί ολιγομελή τμήματα της Γ΄ τάξης στο 1ο ΕΠΑΛ όπως επίσης και στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο.

Κι αυτό συμβαίνει την ώρα που υπάρχει επάρκεια διδακτικού προσωπικού, εργαστηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής, υποχρεώνοντάς τους ή να αλλάξουν κατεύθυνση ή να αλλάξουν πόλη!

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας δεν εγκρίνει τρία ολιγομελή τμήματα ειδικότητας της Γ’ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας (Ψυκτικών- Νοσηλευτικής, Οικονομίας Διοίκησης ) με τα δύο πρώτα να αποτελούν μοναδικά στο νομό Πρέβεζας καθώς επίσης δεν εγκρίνει τα ολιγομελή τμήμα των ειδικοτήτων Ψυκτικών και Ηλεκτρολόγων της Γ τάξης του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. το οποίο είναι και αυτό μοναδικό στην περιοχή.

Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι να υποχρεώνει τους μαθητές να φοιτήσουν σε άλλη ειδικότητα από αυτή που επέλεξαν ή να φοιτήσουν σε ΕΠΑ.Λ όμορου νομού που έχει αυτή την ειδικότητα.

Την εξέλιξη στην επαγγελματική εκπαίδευση καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, η οποία ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει τις αλλαγές αυτές και να εγκρίνει την λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων κατευθύνσεων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ