Μαθητές της Ζωσιμαίας στην Ευρωβουλή των Νέων

komision

Στη Σύνοδο της Ευρωβουλής των Νέων – EUROSCOLA, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, που θα γίνει στις 30 Μαρτίου συμμετέχει αντιπροσωπεία από το Πρότυπο Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής.

Μετά την επιτυχημένη αξιολόγηση των δράσεων, που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 από εκπαιδευτικούς και μαθητές-τριες του σχολείου στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και την απονομή του αντίστοιχου τίτλου, ξεκίνησε η προετοιμασία για το ταξίδι στο Στρασβούργο.

Έντεκα μαθήτριες & μαθητές μαζί με δύο  από τους διαπιστευμένους Εκπαιδευτικούς – Πρέσβεις του Ε.Κ. (Senior Ambassadors) του σχολείου, θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Συνόδου της Ευρωβουλής των Νέων, γνωστή ως EUROSCOLA, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 30 Μαρτίου 2023 με θέμα: “Μια Ευρώπη ίσων ευκαιριών – Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότητας των φύλων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”

Οι μαθητές-τριες του σχολείου  θα ενταχθούν σε πολύγλωσσες ομάδες και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, στα έδρανα του Ημικυκλίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, θα συναντήσουν 500 περίπου μαθητές-τριες Λυκείου από τα 28 κράτη μέλη της Ένωσης, για να συζητήσουν, διαπραγματευτούν, αναζητήσουν και ψηφίσουν συμβιβαστικές λύσεις, υιοθετώντας ψηφίσματα για το επίκαιρο αυτό πανευρωπαϊκό ζήτημα.

Παιχνίδια, ερωτηματολόγια και σφυγμομετρήσεις έχουν επίσης προγραμματιστεί ώστε να συμμετέχουν συλλογικά οι μαθητές μαζί με παιδιά διαφορετικής γλωσσικής και εθνικής προέλευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ