Μαθητές από τέσσερις χώρες στο Πρότυπο της Ζωσιμαίας

erasmus zosimaia

Το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων διοργάνωσε την 2η Διακρατική κινητικότητα του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ για το έργο “Discover and Care about your Natural Surroundings”  № 2020-1-ES01-KA229-081832_2, από 28 Μαρτίου  έως 1 Απριλίου 2022 στα Ιωάννινα.

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλοξενίας των εταίρων του προγράμματος στην πόλη μας, οι μαθητές όλων των σχολείων συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας και άλλα προγραμματισμένα εργαστήρια, παρουσίασαν το ψηφιακό υλικό που δημιουργήθηκε με αφορμή την προηγούμενη κινητικότητα στην Πολωνία καθώς και τις εργασίες τους σχετικά με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους Εθνικούς δρυμούς και τις προστατευόμενες περιοχές. Τέλος, εργάστηκαν  ομαδοσυνεργατικά στο etwinning και δημιούργησαν ένα γλωσσάρι με όρους για το περιβάλλον και την προστασία του. 

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, ξενάγηση των φιλοξενούμενων Ευρωπαίων καθηγητών και μαθητών στο Μουσείο του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, στο Νησί της λίμνης Παμβώτιδας, στη Χαράδρα του Βίκου, στο Μονοδένδρι, στο σπήλαιο Περάματος, στα Μετέωρα και σε άλλα αξιοθέατα που σχετίζονται με το θέμα του προγράμματος.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και ξεναγήσεις σε  ιστορικά  μνημεία της πόλης μας, όπως το σπίτι του Αλή πασά στο Νησί, το Δημοτικό Μουσείο στο Κάστρο και το Μουσείο Αργυροτεχνίας στο Ιτς Καλέ.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • erasmus zosimaia1

Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος μαθητές και καθηγητές από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Βουλγαρία. Οι μαθητές των ξένων χωρών φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Ελλήνων συμμαθητών τους. Η συνάντηση στέφτηκε με επιτυχία καθώς όλοι οι συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, την διοργάνωση του σχολείου μας και την ελληνική φιλοξενία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ