ΜΑΤ και συλλήψεις στη Δωδώνη, μηνύσεις, ανακοίνωση- πρόκληση από τους Ρώσους

KASSHS_DODONHΣτη μία το μεσημέρι του Σαββάτου το αυτόφωρο

Με μία ανακοίνωση πρόκληση το ΡωσοΓαλλοΒρετανοΕλληνικό Fund τοποθετείται λίγη ώρα μετά τα θλιβερά επεισόδια έξω από τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και τις συλλήψεις του Μιχάλη Τζίμα, του Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη και του Μιχάλη Κασσή εναντίον των οποίων είχαν υποβληθεί μηνύσεις.

Κάνοντας ευθέως επίδειξη δύναμης θέλουν να καθαρίσουν πλήρως το τοπίο από την πρώτη στιγμή χωρίς να αφήσουν λεπτό πλέον για αντιδράσεις από τους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους.

Οι διαθέσεις τους μάλιστα αποτυπώνονται με πλήρη σαφήνεια στην ανακοίνωση που δόθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στη δημοσιότητα από την ασφάλεια και την χλιδή κεντρικού πολυτελούς ξενοδοχείου των Ιωαννίνων όπου διαμένει ο Μάικλ Ο’ Νηλ και οι συνεργάτες του.

Στην ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι θα ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας για όσο διάστημα χρειάστηκε ενώ είναι όντως για γέλια το σημείο εκείνο στο οποίο γίνεται λόγος για τους κινδύνους από τις πολυεθνικές. Και είναι για γέλια καθώς διατυπώνεται από τους Ρώσους, Γάλλους, Βρετανούς «φίλους». Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Εκφράζουμε την λύπη μας για τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσε μία μικρή μειοψηφία συνδικαλιστών.

Η Δωδώνη δεν χρειάζεται προστάτες. Χρειάζεται κεφάλαια για να αναπτυχθεί η επιχείρηση, κεφάλαια για να στηριχθεί η ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή, και δουλειά από όλους.

Όλοι οι πολίτες των Ιωαννίνων αντιλαμβάνονται ότι οι μόνοι που κερδίζουν από ανάλογες συμπεριφορές, είναι οι ανταγωνιστές της Δωδώνης και οι ξένες πολυεθνικές που γεμίζουν τα ράφια των supermarkets με τα δικά τους προϊόντα.

Δύο φορές τα Ελληνικά δικαστήρια, ενώπιων των οποίων οι ίδιοι μας οδήγησαν, απέρριψαν τους ισχυρισμούς τους.

Η δική μας επιλογή είναι να ζητήσουμε την συνδρομή της πολιτείας για να προστατευτεί η περιουσία της Δωδώνης και ασφαλώς οι παραγωγοί και το προσωπικό από τους αυτοαποκαλούμενους προστάτες της.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να εμπλέξει την Δωδώνη σε πολιτικές αντιπαραθέσεις και σε βάρος της καλής λειτουργίας της επιχείρησης να οικοδομήσει τις κομματικές ή συνδικαλιστικές του φιλοδοξίες».

Μιχάλης Κασσής, Μιχάλης Τζίμας και Χριστόδουλος Μπαλντογιάννης παραμένουν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων ενώ υπέβαλλαν μήνυση εναντίον κάποιου κυρίου Ιωακειμίδη που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Fund.

Στη Δωδώνη παραμένουν παρατεταγμένες σε αντίθετα στρατόπεδα δυνάμεις της Αστυνομίας και των κτηνοτρόφων. Εντός είναι η Αστυνομία και εκτός οι κτηνοτρόφοι.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ της Παρασκευής και ορίστηκε δικάσιμος για το Σάββατο στη μία το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ