Μάσκες ή 150 ευρώ πρόστιμο

maska astinomikos

Γενικεύεται πλέον η χρήση της προστατευτικής μάσκας κατά του κορωνοϊού, καθώς είναι υποχρεωτική στους περισσότερους κλειστούς χώρους, καταστήματα, τράπεζες, στα ταξί, τα Μέσα Μεταφοράς αλλά και στο Δημόσιο, ενώ οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ.

Σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, μόνο χθες ανακοινώθηκαν 52 νέα, οι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας θα είναι εντατικοί. Ηδη άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους και πραγματοποιούν ελέγχους σε ταξί και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Την ίδια στιγμή έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε εμπορικά καταστήματα, αλλά και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όπου διαπιστώνονται παραβάσεις βεβαιώνονται πρόστιμα 150 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, «η αυστηροποίηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας δεν γίνεται για τιμωρητικούς λόγους. Γίνεται προληπτικά για το συλλογικό καλό».

Υποχρεωτική η μάσκα σε Δημόσιο και 44 κλάδους

Νέα εγκύκλιο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με το κοινό, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα αναφέρεται «η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας αφορά χώρους γραφείων δημοσίων υπηρεσιών όταν υπάρχει επαφή με το κοινό και αφορά τόσο το προσωπικό όσο και το κοινό που προσέρχεται για εξυπηρέτηση».

Μάλιστα σε κάθε περίπτωση θα πρέπει τόσο εκ μέρους των αρμοδίων Υπηρεσιών όσο και εκ μέρους των ίδιων των υπαλλήλων στο σύνολό τους να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο διασφάλισης της δημόσιας υγείας, όπως αυτά έχουν αναλυτικά καταγραφεί σε προηγούμενες σχετικές εγκυκλίους.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το άρθρο 1 της απόφασης για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, πρέπει τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πελάτες να φορούν μάσκες σε 44 κλάδους-επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ